HomePost ItΣτη Βουλή το αίτημα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό

Στη Βουλή το αίτημα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό

Από το Νίκο Ηγουμενίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Να κηρυχθεί ως υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον Επισιτισμό», τονίζει με την αναφορά του προς τον Υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαος Ηγουμενίδης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ως αναφορά προς τον  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό με τον τίτλο: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΝΕΙΤAI ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ Σ.Σ.Ε. ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ» στο οποίο η Ομοσπονδία θέτει επιτακτικά το ζήτημα να κηρυχθεί ως υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον Επισιτισμό.

Στο ίδιο κείμενο ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογραμμίζει σχετικά με το βασικό παραπάνω αίτημα ότι η Ομοσπονδία των εργαζομένων απευθύνει προς τον Υπουργό καίρια ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί, όπως το αν συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, για ποιό λόγο τόσο καιρό δεν έχει συνεδριάσει, αν η εισήγηση προς τον Υπουργό Εργασίας είναι θετική ή αρνητική, πώς θα καλυφθούν οι χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας που αναμένεται να προκύψουν λόγω της πανδημίας, αλλά και πώς θα στηριχθούν οι εποχικά εργαζόμενοι στον κλάδο.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο από την ίδια την Ομοσπονδία των Εργαζομένων «μόνο ως άρνηση μπορούμε να εκλάβουμε τη στάση της Κυβέρνησης στο θέμα της κήρυξης της Σ.Σ.Ε. στον επισιτισμό έως τώρα. Τι κι αν υπογράψαμε τη σύμβαση 12.12.2019; Τι και αν ζητήσαμε από το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ από τον Ιανουάριο του 2020 να μας δώσει στοιχεία για την έκθεση τεκμηρίωσης;», σημειώνεται στο κείμενο που κατατέθηκε.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ζητά από τον Υπουργό Εργασίας απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, αλλά και τις σχετικές ενέργειες του Υπουργείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση