HomeHL-SportsΤέλος από τη Ferrari ο Σεμπάστιαν Φέτελ

Τέλος από τη Ferrari ο Σεμπάστιαν Φέτελ

Την είδηση-βόμβα είχε προαναγγείλει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild, λίγες ώρες νωρίτερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Με ανακοίνωσή της η Σκουντερία έκανε γνωστό ότι δεν θα επεκτείνει το συμβόλαιο του Γερμανού πιλότου, ο οποίος θα πάψει να αγωνίζεται με τα χρώματά της στο τέλος του 2020, με την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος. Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως οι Ferrari και Φέτελ αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, κρίνοντας ότι αυτό είναι το καλύτερο και για τις δύο πλευρές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Σκουντερία: «Η Scuderia Ferrari Mission Winnow και ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποφάσισαν από κοινού να μην παρατείνουν την τρέχουσα σύμβαση του Σεμπάστιαν ως οδηγού με την ομάδα πέρα από την τρέχουσα ημερομηνία λήξης της στο τέλος της σεζόν της Formula 1 του 2020. Είναι μια απόφαση που ελήφθη από κοινού από εμάς και τον Σεμπάστιαν, και τα δύο μέρη πιστεύουν ότι αυτό είναι το καλύτερο. Δεν ήταν εύκολη απόφαση να ληφθεί, δεδομένης της αξίας του Σεμπάστιαν ως οδηγού και ως ανθρώπου. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση, εκτός από την κοινή και φιλική πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε ξεχωριστούς δρόμους για να επιτύχουμε τους αντίστοιχους στόχους μας. Ο Σεμπάστιαν είναι ήδη μέρος της ιστορίας της Scuderia, με τις 14 νίκες του σε γκραν πρι του να τον κάνουν τον τρίτο πιο επιτυχημένο οδηγό της ομάδας, ενώ είναι επίσης αυτός που έχει κερδίσει τους περισσότερους πόντους μαζί μας. Στα πέντε χρόνια μαζί μας, συνέβαλε σημαντικά στη συνεχή παρουσία της ομάδας στις τρεις πρώτες θέσεις των κατασκευαστών. Εκ μέρους όλων στη Ferrari, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σεμπάστιαν για τον εξαιρετικό του επαγγελματισμό και τις ανθρώπινες στιγμές του αυτά τα πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων μοιραστήκαμε τόσες πολλές υπέροχες στιγμές. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κερδίσουμε έναν παγκόσμιο τίτλο μαζί, ο οποίος θα ήταν ο πέμπτος για αυτόν, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε πολλά από αυτή την ασυνήθιστη σεζόν 2020».

Τι είπε ο Φέτελ για το διαζύγιο

«Η σχέση μου με τη Scuderia Ferrari θα τελειώσει στα τέλη του 2020. Για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αυτό το άθλημα, είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα μέρη να εργαστούν σε απόλυτη αρμονία. Η ομάδα και εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει πλέον κοινή επιθυμία να μείνουμε μαζί πέρα από το τέλος αυτής της σεζόν», ανέφερε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Και συνέχισε: «Τα οικονομικά θέματα δεν έχουν παίξει κανένα ρόλο σε αυτή την κοινή απόφαση. Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτομαι όταν πρόκειται να κάνω ορισμένες επιλογές και δεν θα είναι ποτέ. Αυτό που συνέβη τους τελευταίους μήνες οδήγησε πολλούς από εμάς να σκεφτούμε ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητές μας στη ζωή. Εγώ ο ίδιος θα αφιερώσω τον χρόνο που χρειάζομαι για να σκεφτώ τι πραγματικά έχει σημασία για το μέλλον μου. Η Scuderia Ferrari κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη Formula 1 και ελπίζω να έχει όλη την επιτυχία που της αξίζει. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την οικογένεια Ferrari και πάνω απ’ όλα τους τιφόζι της σε όλο τον κόσμο, για την υποστήριξη που μου έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο άμεσος στόχος μου είναι να τελειώσω τη μεγάλη μου πορεία με τη Ferrari με την ελπίδα να ζήσουμε μερικές όμορφες στιγμές μαζί, για να τις προσθέσω σε όλες αυτές που έχουμε απολαύσει μέχρι τώρα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση