HomeHL-9Φοινικιά: Αναζητούν τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο τυποποίησης λαδιού

Φοινικιά: Αναζητούν τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο τυποποίησης λαδιού

Βίντεο με τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο τυποποίησης ελαιολάδου στη Φοινικά αναζητούν τώρα αξιωματικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο τα ξημερώματα της Κυριακής προκάλεσε ζημιές ύψους 1,5 εκ. ευρώ.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δεν φαίνεται η φωτιά να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι.Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ξεκίνησε μέσα από το χώρο του εργοστασίου την ώρα που ήταν κλειστό και δεν έχουν εντοπιστεί σημάδια παραβίασης.

Το χρονικό της… καταστροφής

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου όταν πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το εργοστάσιο που βρίσκεται στη Φοινικιά Ηρακλείου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική που έστειλε αρχικά 12 οχήματα με 30 άνδρες ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ενισχύθηκε με οκτώ ακόμα οχήματα και 16 πυροσβέστες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν την φωτιά

https://www.youtube.com/watch?v=ufQqIXsEKCM&feature=youtu.be

Η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση και κατάφεραν να εμποδίσουν την φωτιά να επεκταθεί εκτός των ορίων του εργοστασίου ωστόσο οι καπνοί είχαν δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή με αποτέλεσμα αρκετοί να κλειδαμπαρώσουν τις πόρτες για να προφυλαχθούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση