HomeΚΡΗΤΗΗ Λαϊκή Συσπείρωση για την αξιολόγηση των εργαζομένων

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την αξιολόγηση των εργαζομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το γραφείο τύπου του Δήμου Ηρακλείου εξέδωσε δελτίο τύπου, με το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την αξιολόγηση των εργαζομένων.

Επειδή μπορεί να προκύψουν παρεξηγήσεις, η δημοτική ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης δηλώνει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη με το ψήφισμα του ΔΣ και  διευκρινίζει τα παρακάτω:

1. Σωστά αναφέρεται ότι η συζήτηση έγινε μετά και από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το κείμενο όμως του ψηφίσματος, ουδεμία σχέση έχει με τις προτάσεις της γι αυτό και το καταψηφίσαμε.

2. Δεν ζητούσαμε να βγει «ψήφισμα» αλλά να παρθεί απόφαση από το ΔΣ, που θα δέσμευε το δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες στη μη εφαρμογή του νόμου.

3. Τα καίρια σημεία που θέταμε στην πρόταση για απόφαση του ΔΣ ήταν, α) η «μη εφαρμογή του νόμου», β) η «καταδίκη συνολικά της αξιολόγησης» και γ) το αίτημα για «εξασφάλιση μόνιμης – σταθερής εργασίας για όλους».

Για να βγάλουν συμπέρασμα οι δημότες για το ποιος έχει θέσεις υπέρ των εργαζομένων και ποιος προσπαθεί να θολώσει να νερά, ώστε στο τέλος να εφαρμοστεί αυτή ή κάποια «άλλη αξιολόγηση» που θα οδηγεί όμως με βεβαιότητα, στα γνωστά αποτελέσματα, παραθέτουμε αυτούσιο το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κύριε Πρόεδρε

Κύριε Δήμαρχε

Με το νόμο 4250/26-3-14 «Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις», που ψήφισε πρόσφατα, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλάζει και προσαρμόζει επί το αντιδραστικότερο λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης και χρησιμοποιεί παρελκυστικά για αυτό τη λεγόμενη αξιολόγηση του προσωπικού.

Έχει ήδη σταλθεί συγκεκριμένη εγκύκλιο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στο Δήμο μας και γίνεται πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αξιολόγηση του προσωπικού για να δώσει βίαιη ώθηση στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και τομέων που μέχρι σήμερα παρέμεναν στην ευθύνη του κράτους και των Δήμων.

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι πρέπει να φέρετε το θέμα στη συνεδρίαση του σώματος που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Είναι η μόνη ενδεδειγμένη και κατ΄ελάχιστη πολιτική πράξη ώστε να καταδικάσει και ή δυνατόν να παρεμποδίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ενέργειες και πράξεις που οδηγούν στη συρρίκνωση και το κλείσιμο υπηρεσιών, καθώς επίσης και σε νέο κύμα απολύσεων εργαζομένων στο Δήμο.

Προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει την εξής απόφαση :

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο νόμο 4250/14, δηλώνει ότι θα περιφρουρήσει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του και αποφασίζει:

1.         Καταγγέλλει την πολιτική της ΕΕ και την πολιτική της κυβέρνησης που προωθούν νόμους που σχεδιάζονται για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

2.         Τη μη εφαρμογή του νόμου 4250/14, ώστε ο δήμαρχος να μην προχωρήσει στην έκδοση της απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών (σ.σ.: Με 9 έως 10 βαθμολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων. Με 7 έως 8 βαθμολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων. Με 1 έως 6 βαθμολογείται το 15% των υπαλλήλων.).

3.         Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την προωθούμενη αξιολόγηση, την πολιτική των απολύσεων και τη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζομένους και το λαό της πόλης για την κατάργηση του νόμου.

4.         Οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί υπάλληλοι να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια υλοποίησης του νόμου, κανένας να μη βάλει την υπογραφή του σε “αξιολογήσεις” που θα οδηγήσουν σε απολύσεις εργαζομένων, να μη συμπράξουν στο έγκλημα που επιχειρείται από το αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου μας.

5.         Εξασφάλιση μόνιμης – σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους χωρίς καμία εξαίρεση για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα.”

Διαφήμιση
Διαφήμιση