HomeHL-9Το «τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Κατσούνα

Το «τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Κατσούνα

Στην Εντατική η σύζυγός και η κόρη του- Σε καλύτερη κατάσταση ο 5χρονος γιος του μετά το φρικτό τροχαίο στη Μεσαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας 11 Μαΐου, στο Φουρνοφάραγγο του Δήμου Γόρτυνας, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Γιάννη Κατσούνα που έχασε τη ζωή του στο φρικτό θανατηφόρο τροχαίο στη Μεσαρά, λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά σε δρόμο των Μοιρών.

Η σορός του 35χρονου Γιάννη Κατσούνα βρισκόταν στην εκκλησία του Φουρνοφάραγγου, από τις 16.45, ενώ στις 17.00 εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία από τον Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Φουρνοφάραγγο του δήμου Γόρτυνας.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Φουρνοφάραγγο για να πει το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο. Συγγενείς και φίλοι , με δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρέτησαν μη μπορώντας να πιστέψουν πως ο Γιάννης δεν θα είναι πια κοντά τους.

(Οι φωτογραφίες είναι από το Δια-SOS-τε της Μεσαρά)

Η σύγκρουση το βράδυ του Σαββάτου στο ύψος των Αρχαιοτήτων της Γόρτυνας ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο 35χρονος Γιάννης και να υποκύψει στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα. Η σορός του μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου για χρόνια ήταν νεκροτόμος ο πατέρας του, Αντώνης Κατσούνας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Επίσης στο μοιραίο τροχαίο, τραυματίστηκαν έξι ακόμα άτομα, μεταξύ αυτών τα δύο παιδιά, της οικογένειας Κατσούνα.

mantinada1

Στην Εντατική η σύζυγός του-Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ το 9χρονο κορίτσι

Το 9χρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση ενώ στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται, σε καλύτερη κατάσταση, το 5χρονο αγοράκι της οικογένειας .

Την ίδια ώρα η 30χρονη σύζυγος και μητέρα των δύο παιδιών φέρει σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξιτήριο από το Βενιζέλειο πήρε την Κυριακή, ένας από τους τραυματίες που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο, ενώ η κατάσταση της υγείας του έτερου 23χρονου επιβαίνοντα, δεν εμπνέει ανησυχία.

Να υπενθυμίζουμε ότι το τρίτο άτομο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του Γιάννη Κατσούνα δε χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Δεν οδηγούσε ποτέ υπό την επήρεια αλκοόλ

Όπως είπε ο κ. Στέλιος Καμνάκης, παιδικός φίλος και κουμπάρος του άτυχου 35χρονου, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πρόκειται για έναν άνθρωπο οικογενειάρχη, ο οποίος «δεν καθόταν στο τιμόνι αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ».

Τα λόγια του κουμπάρου φαίνεται πως επαλήθευσαν και οι Αρχές, καθώς από τις πρώτες εκτιμήσεις, ούτε ο 35χρονος αλλά ούτε και ο οδηγός του άλλου οχήματος βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο κ. Καμνάκης αποχαιρέτισε τον φίλο και κουμπάρο του με μια συγκινητική μαντινάδα.

Σε εξέλιξη η έρευνα της Τροχαίας

Αναφορικά με τη νέα τραγωδία στην άσφαλτο, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Τροχαία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου.

Οπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, μετά από τις στροφές που υπάρχουν, σε μία ευθεία περίπου 200 μέτρων συνέβη το κακό. Ο Γιάννης Κατσούνας επέβαινε σε ένα «Τουγιότα Αβένσις» με την
30χρονη συζυγό του, τα δύο από τα τρία του παιδιά, ένα πεντάχρονο αγόρι και ένα εννιάχρονο κορίτσι κι ένα 25χρονο, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Κινούνταν με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Μοίρες, ενώ στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κινούνταν ένα Χιουντάι Άξεντ, το οποίο οδηγούσε ένας 21χρονος με συνεπιβάτη έναν 23χρονο.

Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά υπό συνθήκες που διερευνά η Αστυνομία. Η σύγκρουση ήταν τόσο
σφοδρή που η μηχανή του ενός αυτοκινήτου εκτοξεύθηκε πολλα μέτρα μακριά.

Το όχημα του 34χρονου έγινε μια άμορφη μάζα σιδερικών και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του Γιάννη Κατσούνα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του
στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Θρήνος στη Μεσαρά

Ο Γιάννης Κατσούνας είναι ο πέμπτος νεκρός από την αρχή του έτους στους δρόμους του νησιού για το 2020 και  ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους της Μεσσαράς.

Με καταγωγή από το Φουρνοφάραγγο είχε πριν μερικά χρόνια δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στο Τυμπάκι, όμως τα τελευταία χρόνια δούλευε στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με αστυνομικούς, στη Μεσσαρά ερχόταν πολύ συχνά, αφού είχε χτίσει σπίτι στην περιοχή Δυστυχώς, για τον 34χρονο, ο θάνατος παραμόνευε το βράδυ του Σαββάτου, στη διαδρομή από Αγίου Δέκα για Μοίρες, κοντά στις αρχαιότητες της Γόρτυνας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση