HomeΚΟΣΜΟΣΝόαμ Τσόμσκι: O Τραμπ ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων Αμερικανών ενώ προσποιείται τον σωτήρα στην πανδημία

Νόαμ Τσόμσκι: O Τραμπ ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων Αμερικανών ενώ προσποιείται τον σωτήρα στην πανδημία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρή επίθεση του Νόαμ Τσόμσκι στον Ντόναλντ Τραμπ Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι υπεύθυνος για το θάνατο χιλιάδων Αμερικανών χρησιμοποιώντας την πανδημία κορωνοϊού για να ενισχύσει την εκλογική του δυναμική και να γεμίσει τα ταμεία των μεγάλων επιχειρήσεων, δήλωσε ο επιφανής διανοούμενος καθηγητής Νόαμ Τσόμσκι.

Σε μια συνέντευξη με τον Guardian, ο Τσόμσκι ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «μαχαιρώνει τους μέσους Αμερικανούς στην πλάτη ενώ προσποιείται ότι είναι ο σωτήρας της χώρας, κατά τη χειρότερη κρίση υγείας εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα». Είπε ότι ο Τραμπ, ο οποίος θα επιδιώξει επανεκλογή αργότερα αυτό το έτος, είχε μειώσει την κρατική χρηματοδότηση για υγειονομική περίθαλψη και έρευνα για μολυσματικές ασθένειες προς όφελος των πλούσιων εταιρειών.

Ο Τσόμσκι συνεχίζει την σκληρή κριτική λέγοντας: «Αυτό είναι κάτι που κάνει ο Τραμπ κάθε χρόνο της θητείας του, μειώνοντας την χρηματοδότηση περισσότερο. Το σχέδιό του είναι ας συνεχίσουμε να κόβουμε, ας συνεχίσουμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο πληθυσμός είναι όσο πιο ευάλωτος μπορούμε ότι μπορεί να υποφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά φυσικά αυξάνει τα κέρδη για τους κύριους εκλογείς του με πλούτο και εταιρική δύναμη».

Ο Τσόμσκι είπε επίσης ότι ο πρόεδρος είχε εγκαταλείψει τα καθήκοντά του αναγκάζοντας μεμονωμένους κυβερνήτες πολιτειών να αναλάβουν την ευθύνη για την καταπολέμηση του ιού: «Είναι μια μεγάλη στρατηγική για το θάνατο πολλών ανθρώπων και τη βελτίωση της εκλογικής του πολιτικής». Όταν ο Τσόμσκι κλήθηκε να διευκρινίσει εάν θεωρούσε τον Τραμπ υπεύθυνο για τους θανάτους Αμερικανών, είπε: «Ναι, αλλά είναι πολύ χειρότερο από αυτό, γιατί το ίδιο ισχύει και διεθνώς. Για να προσπαθήσει να καλύψει τις εγκληματικές του επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού λαού, που συνεχίζονται όλο αυτό το διάστημα, προσπαθεί να βρει αποδιοπομπαίο τράγο».

Ο καθηγητής είπε ότι η απόφαση του Τραμπ να διακόψει την οικονομική ενίσχυση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα οδηγήσει σε θανάτους στην Υεμένη και σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

Ο Τσόμσκι, με τη συνέντευξή του αυτή θέλησε να σηματοδοτήσει την έναρξη της Progressive International, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την ένωση, οργάνωση και κινητοποίηση προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο, ενάντια στην αυξανόμενη άνοδο των δεξιών λαϊκιστικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση