HomeΚΡΗΤΗΣτα Λύκεια του Μαλεβιζίου ο Μενέλαος Μποκέας

Στα Λύκεια του Μαλεβιζίου ο Μενέλαος Μποκέας

Επισκέψεις σε Γάζι και Κρουσώνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έτοιμα για να υποδεχτούν ξανά τους μαθητές της Γ’ Λυκείου είναι τα Λύκεια του Μαλεβιζίου, έπειτα από την περίοδο που παρέμειναν κλειστά, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας επισκέφθηκε σήμερα τα Λύκεια Γαζίου και Κρουσώνα, όπου συναντήθηκε με τους Διευθυντές, τους καθηγητές, καθώς και το προσωπικό καθαριότητας. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Γρηγόρης Φασουλάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαλεβιζίου Ανδρέας Παντερής.

Στη διάρκεια των επισκέψεων συζητήθηκε εκτενώς η προετοιμασία και η μέριμνα που έχει ληφθεί για την προάσπιση της υγείας των μαθητών. Οι σχολικές μονάδες του Δήμου έχουν ήδη παραλάβει όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας, όπως αντισηπτικά, ενώ έχει διαμορφωθεί ειδικά και η διάταξη των καθισμάτων στις αίθουσες για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Επιπλέον, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και καθαριότητας και έχει ενισχυθεί ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών, προκειμένου να πραγματοποιείται συστηματικά καθαρισμός καθ’όλη τη διάρκεια της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Προτεραιότητά μας η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Ετοιμάσαμε τα σχολεία μας για να υποδεχτούν τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Προασπίσαμε τα Λύκεια του Δήμου μας, εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα κι ολοκληρώσαμε τον αναγκαίο εφοδιασμό με αντισηπτικά, απολυμαντικά και λοιπά καθαριστικά υγρά.Συνεχίζουμε την προετοιμασία και για τη 2η φάση που αφορά στα Γυμνάσια. Πέρα από κάθε αρμοδιότητα, προέχει η ευθύνη μαθητές και εκπαιδευτικοί να μπουν ασφαλείς στις αίθουσες διδασκαλίας».

1-6

Πρόταση καμπάνιας στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων

Το τελευταίο διάστημα η τοπική αυτοδιοίκηση, επιφορτισμένη εξ ορισμού με την καθημερινότητα των πολιτών, δίνει τη δική της μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Στόχος από την αρχή της περιπέτειας ήταν και παραμένει η υγεία και η ασφάλεια όλων. Καθώς όμως περνάμε στο δεύτερο στάδιο αυξάνεται η ανησυχία για τις οικονομικές εξελίξεις.

Η πρώτη φάση, η αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας στην Κρήτη, στέφθηκε με επιτυχία. Καθώς σταδιακά επανέρχεται η κανονικότητα στις οικονομικές δραστηριότητες, στη δεύτερη αυτή φάση, υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω, δυναμική, ενίσχυση της οικονομίας του νησιού, στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε τη σύσκεψη σε επίπεδο επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσουμε μέτρα και δράσεις ουσιαστικής συμβολής της Περιφέρειας στην ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Μεταξύ άλλων, προτείνουμε τη δημιουργία και προώθηση καμπάνιας από πλευράς Περιφέρειας για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και ντόπιων παραγώγων από τους καταναλωτές. Αυτή τη δύσκολη περίοδο, μια τέτοια καμπάνια θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμα λιθαράκι στήριξης της κρητικής παραγωγής κι επιχειρηματικότητας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση