HomeΕΛΛΑΔΑΒαρβιτσιώτης: Η πρόβλεψη της Κομισιόν δείχνει «κακό προφίλ» της ευρωπαϊκής οικονομίας

Βαρβιτσιώτης: Η πρόβλεψη της Κομισιόν δείχνει «κακό προφίλ» της ευρωπαϊκής οικονομίας

Να αντιδράσουμε στις συνέπειες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H πρόβλεψη της Κομισιόν για ύφεση 9,7% στην Ελλάδα, δείχνει ένα «κακό προφίλ» της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς δεν είναι μόνο η Ελλάδα στο 9,7% αλλά και η Ιταλία στο 9,5%, η Ισπανία στο 9,4%, η Γαλλία στο 8,5%, δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως επισήμανε, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αυτό δείχνει το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που έχει συντελεστεί στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό. Επίσης την ανάγκη να αντιδράσουμε με αποφασιστικό τρόπο απέναντι σε αυτές τις οικονομικές συνέπειες.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως ο παράγοντας που παίζει μεγάλο ρόλο και φέρνει τις εκτιμήσεις για ύφεση 9,7% στην Ελλάδα, είναι το μεγάλο ποσοστό στο οποίο συμμετέχει ο τουρισμός στο ΑΕΠ της χώρας.

Έτσι, «παρόλο που δεν έχουμε πληγεί υγειονομικά όπως άλλες χώρες, οι οικονομικές συνέπειες που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλες», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων των ευρωπαϊκών κρατών, επισήμανε πως αναμένεται νέα απόφαση της Κομισιόν με την οποία θα παρατείνεται το κλείσιμο των συνόρων προς τις τρίτες χώρες μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα επισήμανε πως γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και συζητήσεις για να ανοίξει με ασφάλεια ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε πως σε επίπεδο Ε.Ε και Κομισιόν δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα του τρόπου της οικονομικής ανάκαμψης της Ευρώπης, ενώ συνεχίζονται οι διαφορές αντίληψης Βορρά-Νότου για το θέμα.

Το βασικό θέμα είναι αν θα δοθούν «δάνεια ή επιχορηγήσεις» υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση