HomeΕΛΛΑΔΑΘεοχάρης στη FAZ: Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα

Θεοχάρης στη FAZ: Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα

Θα το κάνουν πριν μπουν στο αεροπλάνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πλέγμα μέτρων με τα οποία η Ελλάδα θα επανεκκινήσει την τουριστική της βιομηχανία μεταφέρει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα FAZ και στον δημοσιογράφο Michael Martens.

Αφού σημειώνει ότι σε λίγες μέρες θα κατατεθούν προς διαβούλευση τα προτεινόμενα υγειονομικά μέτρα, υπογράμμισε ότι στα ελληνικά ξενοδοχεία τα πράγματα σίγουρα δεν θα είναι όπως στα νοσοκομεία. «Θέλουμε ένα πλάνο που να εγγυάται την ασφάλεια, αλλά να είναι και ρεαλιστικό. Ο συνδυασμός είναι σημαντικός, με τα σωστά μέτρα στη σωστή θέση, ούτως ώστε όλοι να μπορούν να νιώσουν καλά και να χαλαρώσουν», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

Σε ερώτηση για το ευρωπαϊκό υγειονομικό πρωτόκολλο ο κ. Θεοχάρης ανάφερε ότι άν δεν μπορούμε να φτάσουμε σε μια ευρωπαϊκή θέση, μεμονωμένες χώρες μπορούν να προχωρήσουν με δική τους ευθύνη. Σε αυτήν την περίπτωση, οι διμερείς συμφωνίες θα είναι καταρχήν ο κανόνας. Εάν αποδειχθούν επιτυχείς, θα έχουμε επιχειρήματα για να τις επεκτείνουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χωρίς μια πανευρωπαϊκή λύση, δεν θα υπάρξει μακροπρόθεσμα σημαντική ανάκαμψη του τουρισμού, υπογράμμισε ο υπουργός.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση