HomePost ItΑγωνία για την υγεία στο Λασίθι

Αγωνία για την υγεία στο Λασίθι

Ερώτηση κατέθεσε ο Γιώργος Λογιάδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Λασιθίου με επιστολή του ζητά να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πραγματικές και διαρκείς ανάγκες στα νοσοκομεία Λασιθίου.

Είναι γνωστό ότι τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Το τελευταίο διάστημα, και σε συνδυασμό με την ανάγκη καλύτερης αντιμετώπισης της πανδημίας covid19, έχουν γίνει και έχουν δρομολογηθεί στα Νοσοκομεία του νομού αρκετές προσλήψεις επικουρικού προσωπικού με διετείς συμβάσεις, ενώ υπάρχουν και δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι μπορεί να υπάρξει μονιμοποίηση αυτού του προσωπικού.

Ωστόσο τους επόμενους μήνες λήγουν οι θητείες άλλων συμβασιούχων εργαζομένων που είχαν προσληφθεί τα προηγούμενα έτη. Πιο συγκεκριμένα φέτος τον Οκτώβριο και Νοέμβριο λήγουν οι θητείες του επικουρικού προσωπικού που είχε προσληφθεί το 2018 με διετείς συμβάσεις, το Δεκέμβριο λήγουν οι θητείες των ΙΔΟΧ και από το Φεβρουάριο του 2021 λήγουν οι παρατάσεις θητείας των συμβασιούχων των Νοσοκομείων που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ΟΑΕΔ. Όλοι οι παραπάνω συμβασιούχοι πραγματικές και διαρκείς ανάγκες των Νοσοκομείων και είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Λασιθίου θέτει ως αίτημα την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο ΕΣΥ, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας με την οποία υπηρετούν. Αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά τη λειτουργία του συστήματος υγείας, παράλληλα με την προκήρυξη νέων μόνιμων προσλήψεων.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Πως θα χειριστεί το ζήτημα για να μην αποδυναμωθούν τα νοσοκομεία στο Λασίθι και πότε θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων για την κάλυψη του ΕΣΥ, που φάνηκε τώρα στην πανδημία πόσο πολύτιμο είναι;

Διαφήμιση
Διαφήμιση