HomeHL-9Προφυλακιστηκε ο 29χρονος για το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια – Έκλαιγε δύο ώρες με αναφιλητά ο Μανώλης Καλομοίρης

Προφυλακιστηκε ο 29χρονος για το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια – Έκλαιγε δύο ώρες με αναφιλητά ο Μανώλης Καλομοίρης

Βέρρας: Ήταν μια συγκλονιστική απολογία- Βουβά πρόσωπα έξω από τα δικαστήρια Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης που κατηγορείται για το φονικό στο Περαχώρι Ανωγείων, όπου έπεσαν νεκροί, ο 63χρονος πατέρας του Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Με δάκρυα στα μάτια ο συνήγορος υπεράσπισης του Διονύσης Βέρρας, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, μίλησε για μία από τις συγκλονιστικότερες απολογίες της δικονομικής του πορείας.

kalomoirhs-exo

Διονυσης Βέρρας: Μία συγκλονιστική απολογία- Έκλαιγε δύο ώρες

«Ήταν μία συγκλονιστική απολογία, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Έναν άνθρωπο επί δύο ώρες να κλαίει και να προσπαθεί να περιγράψει τι έγινε.  Έκλαιγαν και οι τοίχοι. «Δεν μ’ ενδιαφέρει η ζωή μου και η τύχη μου, εγώ έχασα τον πατέρα μου. Έχασα τον άγγελο μου. Τον αγαπημένο μου πατέρα», έλεγε συνεχώς.

Έχω πει ότι κάποιοι επιχειρούν μεθοδεύσεις  Το όπλο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παραδόθηκε. Είναι χείριστες οι κινήσεις αυτές που επηρεάζουν και τις δύο οικογένειες. Δεν τις βοηθούν, να νιώσουν ασφαλείς και να προχωρήσει η υπόθεση. Απεναντίας δυναμιτίζεται το κλίμα και βάζει άλλα ζητήματα. Πρέπει να σταματήσουν και να βοηθήσουν τις οικογένειες. Δεν μπορούν να φέρνεις ένα όπλο που δεν έχει καμία σχέση».

Ο κ. Βέρρας, λίγες ώρες πριν, είχε προσχωρήσει σε δηλώσεις που προκάλεσαν θόρυβο, ως προς τη σκηνή του εγκλήματος αλλά και το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη.

Ο 29χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 30χρονου Γιώργου αλλά και τον τραυματισμό του 30χρονου Μανώλη Νταγιαντά, οδηγήθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια Ρεθύμνου, μέσω μιας πόρτας που δε χρησιμοποιείται για να μη γίνει αντιληπτή η μεταφορά του εκεί, ενώ έντονη ήταν και η αστυνομική παρουσία.

aytokinht

Ο 29χρονος εξερχόμενος των δικαστηρίων φορούσε, όπως και κατά την πρώτη μεταφορά του εκεί την Δευτέρα, αλεξίσφαιρο γιλέκο για προστασία αλλά και μάσκα ως πρόσφατο μέτρο για τον κορωνοϊό ενώ έξω με σκυμμένα πρόσωπα βρίσκονταν οι συγγενείς του.

anogeia-egklhma-dikasthria3

Με μαύρα ρούχα και πρόσωπα γεμάτα θλίψη, περίμεναν καθ΄όλη τη διάρκεια της απολογίας του. έξω από τα δικαστήρια Ρεθύμνου.

Ακόμα πιο τραγικές φιγούρες η μητέρα και τα αδέρφια του καθ’ ομολογίαν δράστη, καθώς μέσα σε λίγη ώρα, έχασαν, η μεν τον σύζυγο, οι δε τον πατέρα τους και τώρα θα δουν αντίστοιχα γιο και αδερφό, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

aderfos-kalomoirh-exo

Αθηνά Σπανάκη: Είπε την αλήθεια

«Θέλω να σας πω ότι είπε την αλήθεια. Δεν αμφισβητείται γιατί ότι είπε επιβεβαιώνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Ο άνθρωπος πήρε στα χέρια του σκοτωμένο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας και συνειδητοποιεί οριστικά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα γυρισμού.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τις αστυνομικές αρχές και τους είπαμε ότι θα παραδοθεί.

Δεν υπάρχει καμία αντίφαση πουθενά. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την ομολογία.

Παρακαλώ όλους τους ανθρώπους της κοινωνίας των Ανωγείων να μιλήσουν για τα όσα πραγματικά συνέβησαν.

Μία απολογία συγκλονιστική. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη φράση όταν έλεγε, με αναφιλητά, δεν σταμάτησε δύο ώρες να κλαίει, ούτε ένα λεπτό και να προσπαθεί να πει όλα αυτά που έγιναν.

kalomoirhdes-exo

Πολλά τα «ερωτηματικά» στην υπόθεση

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αιματηρή συμπλοκή δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί στο σύνολό τους καθώς η κάθε πλευρά αναφέρει την δική της εκδοχή.

Ειδικότερα, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο… φως το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια υπήρξαν αρκετές ασάφειες τόσο στον τρόπο με το οποίο ξεκίνησε ο καυγάς όσο και στις συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες, έχασαν την ζωή τους οι δύο άνδρες.

Μάλιστα, ακόμα και σήμερα – τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα – έχουν μείνει αρκετές ερωτήσεις αναπάντητες ενώ καθημερινά δημιουργούνται νέες.

Κάποιες από τις βασικές ερωτήσεις είναι:

Πώς σκοτώθηκε ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης: Είναι γνωστό από την πρώτη κιόλας στιγμή πως ο 63χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν αυτή η σφαίρα προήλθε από το όπλο που κρατούσε ο Γιώργος Ξυλούρης ή από το όπλο του 29χρονου. Ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη ισχυρίζεται ότι τον σκότωσε ο Γιώργος Ξυλούρης, η οικογένεια του 30χρονου όμως αναφέρει πως δεν υπήρχε πυρίτιδα στα χέρια του και δεν πυροβόλησε εκείνος. Η απάντηση αυτή είναι και η πιο «εύκολη» καθώς θα τη δώσει η βαλλιστική εξέταση.

Το όπλο της οικογένειας του Γιώργου Ξυλούρη: Μετά από δύο περίπου 24ωρα η οικογένεια Ξυλούρη παρέδωσε στις αρχές και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Ανωγείων το όπλο. Εδώ υπάρχουν τα εξής δύο ερωτηματικά: Κατ’ αρχήν ποιος πήρε εξ αρχής το όπλο από τη σκηνή του εγκλήματος και γιατί προέβη σε αυτήν την πράξη; Το δεύτερο είναι η δήλωση του Διονύσιου Βέρρα που ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή. Σε αυτήν την ερώτηση και πάλι η βαλλιστική θα δώσει την απάντηση ωστόσο στο πρώτο ερώτημα οι αρχές θα πρέπει να το ερευνήσουν.

«Πειραγμένη» η σκηνή του εγκλήματος: Από τη πρώτη στιγμή που ειπώθηκε πως στη σκηνή του εγκλήματος δεν βρέθηκε κανένα όπλο, παρά μόνο κάλυκες, ήταν γνωστό πως είχε «πειραχθεί». Ωστόσο, ο Διονύσης Βέρρας σε δηλώσεις του δίνει ακόμα ένα στοιχείο λέγοντας πως όχι μόνο είχε αφαιρεθεί το όπλο αλλά κάποιοι είχαν προλάβει να «πλύνουν» την σκηνή του εγκλήματος πριν φτάσει η αστυνομία. Εδώ και πάλι τίθεται το ερώτημα ποιος έκανε κάτι τέτοιο και για ποιον λόγο. Αυτή η απάντηση και πάλι θα δοθεί από το προανακριτικό έργο.

Πώς ξεκίνησε ο καυγάς: Αρκετά ερωτηματικά– όχι όμως τόσο σοβαρά – υπάρχουν και στις σχέσεις των δύο οικογενειών και ειδικά των μελών που συμμετείχαν στην φονική συμπλοκή. Άλλοι λένε πως ο Γιώργος Ξυλούρης είχε προβλήματα με τον Λευτέρη Καλομοίρη. Άλλοι αναφέρουν πως τα προβλήματα υπήρχαν μεταξύ του Γιώργου Ξυλούρη και του γιου του 63χρονου. Την ίδια ώρα, υπάρχει και μεγάλη διαφορά στις απόψεις ως προς το πώς ξεκίνησε ο καυγάς. Είναι δεδομένο ότι ο καυγάς ξεκίνησε έξω από το σπίτι του Καλομοίρη αλλά ανάμεσα σε ποιους; Στους δύο νεαρούς άνδρες ή στον Λευτέρη Καλομοίρη και τον Γιώργο Ξυλούρη. Οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες δεν συμφωνούν κι αυτό μένει να το απαντήσουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση