HomeHL-EconomyReuters: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εκδώσει δύο νέα ομόλογα

Reuters: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εκδώσει δύο νέα ομόλογα

Ισως αναβάλει την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην έκδοση, τουλάχιστον, δύο ομολόγων αναμένεται να προχωρήσει η Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται Ελληνες αξιωματούχους, η χώρα θα μπορούσε να αναβάλει την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ για να ενισχύσει τα ταμειακά αποθέματα και να καλύψει τις πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. «Το σχέδιο μας είναι να γίνει έκδοση τουλάχιστον δύο ομολόγων μέχρι το τέλος του έτους για την συγκέντρωση περίπου 4 τρισ. ευρώ», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων. «Η πρώτη έκδοση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, το καλοκαίρι», είπε ο αξιωματούχος, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ από εκδόσεις ομολόγων 15ετούς και 7ετούς ομολόγου, φέτος.

Η Ελλάδα ενδέχεται να μην προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Οπως μεταδίδει το Reuters, υπό εξέταση φαίνεται να βρίσκεται η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ. «Θα μπορούσαμε να αναβάλουμε την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση. Θα επανεξετάσουμε το ζήτημα τον Σεπτέμβριο », δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να λέει το πότε σχεδιάζει η Ελλάδα να προχωρήσει στις πληρωμές.

Πριν από τρεις μήνες, η Αθήνα προέβλεπε αύξηση 2,8% για το 2020, αλλά τώρα αναμένει ότι η οικονομία της θα συρρικνωθεί μεταξύ 4,7% έως 8,9%, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας κορωνοϊού και την επακόλουθη διακοπή της χρηματοοικονομικής δραστηριότητας από τα μέσα Μαρτίου. Η χώρα μόλις άρχισε να βγαίνει από το lockdown. Το κόστος των επειγόντων φορολογικών μέτρων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 12,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως τον Ιούνιο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση