HomeHL-HealthΠολύ καλά νέα για τη διασπορά του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας

Πολύ καλά νέα για τη διασπορά του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας

Tι ανέφερε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ καλά νέα για τη διασπορά του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας αποκάλυψε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ο Σωτήρης Τσιόδρας.  Όπως επισήμανε ο λοιμωξιολόγος “με μαθηματική ακρίβεια 98,5% το R0 είναι πολύ κάτω και από το 1, κάτω κι από το 0,5… Το παρακολουθούμε με αισιοδοξία με προσδοκία ότι όλοι μας θα εκμεταλλευθούμε την καλή περίσταση και θα αισθανθούμε την πολύτιμη συμμετοχή μας να κατεβεί το R0 τόσο χαμηλά”.

Και απευθυνόμενος στον Νίκο Χαρδαλιά ανέφερε χαριτολογώντας: “και δε θα σκεφθούμε πρόστιμα κ. Υπουργέ, θα σκεφτουμε ότι πρέπει να το κάνουμε, και πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι υπερήφανη. Με παίρνουν άνθρωποι από το εξωτερικό και λένε ‘είμαστε περήφανοι σα χώρα’. Να συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι, να έχουμε μια στρατηγική που θα περιορίσει την πανδημία όσο το δυνατόν λιγότερο να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερη επάνοδο σε μια εικόνα διασποράς του ιού… Θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Σημειώνεται ότι πριν από έναν σχεδόν μήνα ο κ. Τσιόδρας είχε επισημάνει ότι όταν “το R0 είναι κάτω από 1, σημαίνει ότι η νόσος φθίνει, σβήνει και τελικά εξαφανίζεται”.

Όπως είχε τονίσει, ο δείκτης R0 “αντιπροσωπεύει το μέσο αριθμό ανθρώπων που θα κολλήσουν τη νόσο από έναν άνθρωπο: Δηλαδή εάν αφήσεις τον ιό χωρίς μέτρα κι έχει R0 πάνω από 2, ο ένας θα “κολλήσει” τουλάχιστον άλλους δύο”.

Στα έξι ανέρχονται τα νέα κρούσματα νέου κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, ενώ δύο είναι οι θάνατοι, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, που έγινε νωρίτερα από τον λοιμωξιολόγο. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας έφθασε τους 146.

skai.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση