HomeHL-9Φονικό στα Ανώγεια: «Είχα σεντόνι» όταν άδειαζα το πιστόλι πάνω στον 30χρονο Ξυλούρη

Φονικό στα Ανώγεια: «Είχα σεντόνι» όταν άδειαζα το πιστόλι πάνω στον 30χρονο Ξυλούρη

Την Τετάρτη απολογείται ο 29χρονος-Τι δήλωσαν οι συνήγοροι του κατηγορουμένου- Παραδόθηκε το όπλο της οικογένειας Ξυλούρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Aναβολή για να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι ζήτησε και πήρε ο 29χρονος από τα Ανώγεια ο οποίος νωρίτερα οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σήμερα ο συνήγορος του 29χρονου Διονύσης Βέρρας δήλωσε ότι στον 29χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη, όπως αναμενόταν, για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο.

«Εμείς είμαστε διαχειριστές μιας σκληρής πραγματικότητας σ ένα καθαρά νομικό επίπεδο. Τα γεγονότα φαίνονται από τη δικογραφία καθώς τη πλήρη εικόνα θα την έχουμε όπως είπε, όταν εντρυφήσουμε στις λεπτομέρειες της δικογραφίας«, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Ο Διονυσης Βέρρας για το μοιραίο περιστατικό

Ο κ. Βέρρας αναφέρθηκε στο μοιραίο περιστατικό όπως αυτό εξελίχθηκε.

« Είχαμε την πρώτη φάση που συνέβη μπροστά στην οικία του κατηγορούμενου. Υπήρχε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του κατηγορούμενου και του θανόντα, όχι ιδιαίτερα σημαντικός- με αμυχές ένθεν κι ένθεν- η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική. Ο 30χρονος έφυγε από το συμβάν όπως και ο κατηγορούμενος, οι οποίοι πήγαν στα σπίτια τους. . Δυστυχώς ο 30χρονος επέστρεψε έπειτα οπλισμένος και έξω πάλι από το σπίτι του κατηγορούμενου συνεχίζοντας τον καβγά, αυτή τη φορά με τον πατέρα του κατηγορούμενου ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε γρονθοκοπηθεί (από τα μέχρι τώρα ιατροδικαστικά δεδομένα, καθώς βρίσκεται ε εξέλιξη αυτή η διαδικασία). Αυτό το γεγονός βγάζει από το σπίτι τον 30χρονο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στη θέα του σκοτωμένου πατέρα, τον άλλο 30χρονο πάνω του και τη μητέρα του να ουρλιάζει. Σε μία κατάσταση πανικού και με το είναι μέσα του όλο ισοπεδωμένο, και με το μυαλό του σαν να «είχε σεντόνι», αδειάζει το πιστόλι πάνω στον θανόντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Σαφές ποιος σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη

Ο κ. Βέρρας υπογράμμισε ακόμα ότι είναι σαφές ποιος σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη. Δικονομικά έχουν διαχωριστεί οι δυο υποθέσεις, τονίζοντας ότι έχουμε δυο διαφορετικά όπλα και αυτό δεν αμφισβητείται, δήλωσε.

Η ανυπαρξία πυρίτιδας δεν απαλάσσει από την κατηγορία του πυροβολισμού

Αναφερόμενος επίσης στα λεγόμενα του πατέρα του Γ. Ξυλούρη ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν πυροβόλησε καθώς στα χέρια του δεν βρέθηκε πυρίτιδα, ο κ. Βέρρας δήλωσε ότι η ανυπαρξία πυρίτιδας δεν απαλλάσσει από την κατηγορία του πυροβολισμού. Η βαλιστική έκθεση εξάλλου έχει συνταχθεί ενώ παραπέμπεται στην Αθήνα.

Συνολικά από τη συλλογή των καλύκων εντοπίστηκαν 7 από ένα όπλο και 2 στο άλλο.

Δύο οικογένειες δοκιμάζονται

Όπως είπε αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ανθρωποκτονίες και δύο οικογένειες που δοκιμάζονται . «Η σκέψη μας και τα συναισθήματα μας πρώτα και κύρια πρέπει να είναι σ’ αυτές τις οικογένειες καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος που θα μπορούσε κάτι τέτοιο να το διανοηθεί και πολύ περισσότερο να το βιώσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Σπανάκη: Εξετάζουμε μόνο τα αντικειμενικά δεδομένα

Στο ίδιο μήκος κύμματος και οι δηλώσεις της κ. Σπανακη η οποία δήλωσε ότι η κ. Εισαγγελέας έκρινε ότι η δίωξη που αφορά τον εντολέα της έχει να κάνει με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Ξυλούρη. Όλα τα υπόλοιπα είπε, είναι πληροφορίες για τις οποίες δε θα πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να απαντάμε. Για εμάς είπε υπάρχουν αντικειμενικά δεδομένα.

Παραδόθηκε το όπλο της οικογένειας Ξυλούρη στο Α. Τ Ανωγείων

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, παραδόθηκε στο Α.Τ Ανωγείων το όπλο που χρησιμοποίησε η οικογένεια Ξυλούρη, το βράδυ του φονικού στα Ανώγεια.

Το όπλο θα εξεταστεί την ώρα που και το όπλο του 29χρονου βρίσκεται ήδη  στα χέρια των αρμόδιων αρχών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση