HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός – Γεωργιάδης: «Νωρίτερα το άνοιγμα των μαγαζιών εστίασης αν δεν υπάρχουν κρούσματα»

Κορωνοϊός – Γεωργιάδης: «Νωρίτερα το άνοιγμα των μαγαζιών εστίασης αν δεν υπάρχουν κρούσματα»

«Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνους τους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, καθώς επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση υπογράμμισε ότι «δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνους τους», και ότι υπάρχουν διάφορες σκέψεις για την στήριξή τους, όπως το να δοθεί επιπλέον χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος ώστε να μπορούν να βγάλουν τραπέζια έξω και να τηρούνται οι αποστάσεις, καθώς και ότι υπάρχουν σκέψεις για φορολογικά κίνητρα για τα καταστήματα στην εστίαση και ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, «εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, αυτή την εβδομάδα που επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα».

Επίσης ο υπουργός ανέφερε ότι σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στο υγειονομικό σκέλος της πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς σε σχετική έρευνα, η Ελλαδα ήταν η χώρα με την μικρότερη πτώση του κλίματος οικονομικής εμπιστοσύνης από όλες τις χώρες της Ευρώπης και αυτό όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης σημαίνει ότι ο Έλληνας πολίτης αισθάνθηκε ασφαλής ως προς το οικονομικό του μέλλον σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όσον αφορά στο θέμα με την διατίμηση στις μάσκες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής και την αύξηση στις εισαγωγές υπάρχει επάρκεια» και τόνισε πως «αν χρειαζόταν διατίμηση δεν θα διστάζαμε να την κάνουμε».

Τέλος, ανέφερε ότι όπως διαπίστωσαν τα συνεργεία ελέγχου του υπουργείου, υπάρχουν και φθηνές μάσκες με πενήντα λεπτά, ενώ όπως είπε «υπάρχουν και οδηγίες για να φτιάξουμε μάσκες μόνοι μας σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση