HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑScoville – Google Doodle: Διασκεδάζουμε στο σπίτι, λόγω κορωνοϊού, με δημοφιλή παιχνίδια

Scoville – Google Doodle: Διασκεδάζουμε στο σπίτι, λόγω κορωνοϊού, με δημοφιλή παιχνίδια

Προκειμένου να μας διασκεδάσει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοφιλή παιχνίδια με τα Google doodle: Η Google, με αφορμή το γεγονός πως αρκετοί μένουν σπίτι λόγω κορωνοϊού, ξεκινά να βάζει doodles με διαδραστικά παιχνίδια που έχει χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν.

Κάπως έτσι, σήμερα, η Google μάς προτρέπει να παίξουμε με ένα doodle του 2016.

Το συγκεκριμένο doodle τιμά τον Γουίλμπουρ Σκόβιλ, Αμερικανό φαρμακοποιό που δημιούργησε τη λεγόμενη «κλίμακα Σκόβιλ», η οποία μετρά την «καυστικότητα» των ειδών της πιπεριάς.

Δείτε το σημερινό Google Doodle
google_doodle_games
Γεννημένος στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ στις 22 Ιανουαρίου του 1865, ο Σκόβιλ ήταν χημικός, βραβευμένος ερευνητής, καθηγητής φαρμακολογίας και δεύτερος αντιπρόεδρος του αμερικανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στο βιβλίο του, «Η Τέχνη της παρασκευής συνθέσεων», γίνεται μια από τις πρώτες αναφορές του γάλατος ως αντίδοτο για το κάψιμο του πιπεριού!

Ωστόσο, είναι πιο γνωστός για την οργανοληπτική εξέτασή του, η οποία χρησιμοποιεί ανθρώπους για πειραματόζωα για να μετρήσει την καυστικότητα στις πιπεριές.
scoville_xalapenio_piperia

Τον Ιανουάριο του 2010 το πρώτο κινούμενο doodle τίμησε τον Ισαάκ Νεύτωνα. Το πρώτο διαδραστικό doodle εμφανίστηκε σύντομα μετά τον εορτασμό του Pac-Man και οι υπερσύνδεσμοι άρχισαν να προστίθενται στα doodles, συνήθως συνδέοντας σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης για το θέμα του doodle. Έως το 2014, η Google είχε δημοσιεύσει πάνω από 2.000 περιφερειακά και διεθνή doodles σε όλες τις ιστοσελίδες της, που συχνά φιλοξενούν καλλιτέχνες, μουσικούς και προσωπικότητες.

https://www.youtube.com/watch?v=UtRJq8qUQUg

protothema.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Διαφήμιση
Διαφήμιση