HomeHL-PsilaΑφηγήσεις βαρυποινιτών που … «τράβηξαν» όπλο!

Αφηγήσεις βαρυποινιτών που … «τράβηξαν» όπλο!

Αχ! Άμα κρατάς πιστόλι...

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άμα κρατάς πιστόλι έχεις δανεική δύναμη…. Άμα το κρατάς …θα το οπλίσεις…
Λόγια πρώην κρατούμενων των φυλακών της Ν. Αλικαρνασού που δυστυχώς επιβεβαιώνει τη ρήση «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος».

Με αφορμή την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην περιοχή των Ανωγείων όπου μέσα σε μερικά λεπτά χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές, άνθρωποι που συναναστραφηκαν με πρώην κρατούμενους των φυλακών της Ν.Αλικαρνασού, περιγράφουν τη ζωή μετά και το γιατί έφτασαν στο έγκλημα.

«Αχ, κ. Μαρία μου, όταν κρατάς μπιστόλι, έχεις δανεική δύναμη που δεν υπολογίζεις και δεν σκέφτεσαι….» είχε πει ο τότε κρατούμενος στην Μαρία Πιτσικάκη, εκπαιδεύτρια της τότε ΝΕΛΕ (Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης).
Καταδικασμένος σε 25 χρόνια κάθειρξη ήρθε η στιγμή της αποφυλάκισης…Δεν ήταν όμως ευτυχισμένος…25 χρόνια μέσα στη φυλακή έχασε τους γονείς του, τις ευτυχισμένες στιγμές με τα αδέλφια του και τα ανίψια του και εκείνος χωρίς οικογένεια και στιγματισμένος.
Όταν το κρατάς το ρημάδι…το χρησιμοποιείς…λένε εκείνοι που χειρίζονται τα όπλα. Όταν το χεις στο ζωνάρι σου…θέλει ψυχραιμία και σύνεση… Δεν θέλει πολύ για να ανάψουν τα αίματα…Δεν θέλει πολύ για να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή!
Δύο οικογένειες έχασαν αγαπημένους ανθρώπους, ένας άνθρωπος ακόμη τραυματίστηκε για ασήμαντη αφορμή.
Και προς Θεού δεν στοχοποιούμε το μέρος. Τα Ανώγεια είναι ένα ιστορικό χωριό με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Ευτυχισμένος τόπος…
Το τραγικό περιστατικό θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε.
Αυτό που θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν είναι ότι τα όπλα δεν είναι παιχνίδι και οι φορείς και οι κάτοικοι του τόπου οφείλουν να δείξουν ψυχραιμία και σύνεση, ώστε να ξεπεράσουν όσο γίνεται και αυτή την άσχημη κατάσταση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση