HomeΕΛΛΑΔΑΝέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Μαχητικά πέταξαν πάνω από έξι νησιά

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Μαχητικά πέταξαν πάνω από έξι νησιά

Αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την τακτική των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία και σήμερα Πέμπτη καθώς για μία ακόμη μέρα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από νησιά του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Τα συνολικά 7 τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν, πραγματοποίησαν 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου καθώς επίσης και σε 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 6 εκ των τουρκικών μαχητικών ήταν οπλισμένα ενώ σημειώθηκαν και 3 εμπλοκές.

Εννέα εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη F-16. Συγκριμένα, ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τις Οινούσες στα 30.000 πόδια, στις 13:23.

Ένα λεπτό αργότερα πέταξε και πάνω από τη Χίο στα 30.500 πόδια.

Στη συνέχεια, στις 13:33 πέταξε πάνω από τη Λήμνο στα 10.000 πόδια και τρία λεπτά αργότερα ξαναπέταξε πάνω από το ακριτικό νησί στα 9.000 πόδια.

Άλλο ζεύγος τουρκικών F-16, που επίσης εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο στα 25.000 πόδια, στις 14:33.

Δέκα λεπτά αργότερα το ίδιο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από τη Ρόδο σε ύψος από 4.500 έως 10.000 πόδια και στις 14:57 πέταξε πάνω και από τη Σύμη στα 26.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση