HomeΚΡΗΤΗΑπάντηση Γ. Μιχελογιαννάκη στις δηλώσεις της κ. Ρεπούση

Απάντηση Γ. Μιχελογιαννάκη στις δηλώσεις της κ. Ρεπούση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κ. Ρεπούση είναι μια λαμπρή Ελληνίδα επιστήμων. Οι σπουδές της στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και οι μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Όμως, ο «συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης», το ότι ο «κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους» και η υπό αμφισβήτηση  γενοκτονία των ποντίων,  αποτελούν δική της αλήθεια και όχι των Ελλήνων. Δεν βολευτήκαμε από αυτά που ακούγαμε από τους προγόνους μας, ούτε εκείνοι μας έλεγαν το βολικό τους παραμύθι.

Είμαι απόλυτα σύμφωνος με το ότι  η  ιστορική ευθύνη της Αριστεράς είναι να ανταποκριθεί στην απαίτηση, η κοινωνική αγανάκτηση να μετατραπεί σε εναλλακτική προοπτική για τον τόπο μέσω μιας πλατιάς αριστερής συμμαχίας. Όμως, η πατριωτική αριστερά που αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τη  χώρας μας, δεν ασπάζεται τέτοιου είδους απόψεις.

Στην Σμύρνη είχαμε διωγμό και γενοκτονία, το Ζάλογγο δεν αποτελεί μύθο και η γενοκτονία των Ποντίων δεν χωρά αμφισβήτηση.  Προσωπικά, υπό αμφισβήτηση είναι μόνο η συμμέτοχή της κ. Ρεπούση  στην πλατιά συμμαχία της πατριωτικής Αριστεράς που οφείλουμε να δημιουργήσουμε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση