HomeΕΛΛΑΔΑΧαρδαλιάς για Πρωτομαγιά και τη συγκέντρωση ΠΑΜΕ: Κάποιοι μας αγνόησαν

Χαρδαλιάς για Πρωτομαγιά και τη συγκέντρωση ΠΑΜΕ: Κάποιοι μας αγνόησαν

Τι ανέφερε στην σημερινή του τοποθέτηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τοποθετήθηκε σχετικά την χθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ελέω Πρωτομαγιάς.

Κατά την σημερινή του τοποθέτηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης Κρίσεων φρόντισε αρχικά να υπενθυμίσει σε όλους ότι «από την Δευτέρα, δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό. Θα ήταν επικίνδυνο να το πιστέψουμε», ενώ πρόσθεσε ότι: «Την Δευτέρα περνάμε στην επόμενη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας. Και νέα κρούσματα θα έχουμε και ανάγκες νοσηλείας και νεκρούς, δυστυχώς».

Στη συνέχεια και μετά τις διευκρινήσεις για τη χρήση μάσκας από τον μαζικό πληθυσμός, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Πρωτομαγιά. «Οι συγκεντρώσεις αυτές προκάλεσαν ερωτήματα και διαμαρτυρίες», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: .«Προτείναμε εναλλακτικές ημερομηνίες για τις συμβολικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Κάποιοι επέλεξαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και να αγνοήσουν την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και όλος ο κόσμος».

«Οι πολίτες που έχουν δείξει πειθαρχία θα μας κρίνουν όλους μας. Η επιλογή της κυβέρνησης ήταν να παραμείνει στον κοινό μας στόχο που είναι ο περιορισμός της διασποράς του κορωνοϊού και να μην μεγεθύνει το πρόβλημα κάτι που αναπόφευκτα θα συνέβαινε αν αποφάσιζε να προχωρήσει δυναμικά στη διάλυση των συγκεντρώσεων χρησιμοποιώντας τις όποιες κατασταλτικές δυνάμεις. Κυβερνητική απόφαση ήταν να μην γίνει κάτι τέτοιο. Το δικαίωμα της πολιτικής συγκέντρωσης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και η κυβέρνηση όπως έχει αποδείξει σέβεται απολύτως το Σύνταγμα. Ωστόσο, πρέπει πάντα να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Πρώτα από για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων και της κοινωνίας. Ο αγώνας όλων συνεχίζεται», ανέφερε τέλος ο Νίκος Χαρδαλιάς.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση