HomeΕΛΛΑΔΑΧαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει τις πραγματικές της προτεραιότητες

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει τις πραγματικές της προτεραιότητες

Συνέντευξη του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Eχουμε μπροστά μας μία πρωτοφανή ύφεση, χειρότερη από αυτή που αντιμετωπίσαμε το 2010», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του.

Ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τους περισσότερους διεθνείς αναλυτές, η κρίση θα είναι βαθιά και η ελληνική οικονομία θα επηρεαστεί πολύ περισσότερο από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, όχι μόνο λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αλλά και επειδή ακόμη και πριν τον κορωνοϊό είχαμε επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας. Ενώ επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οικονομία έτρεχε με ρυθμό 2,8%, έφτασε στο 1% στο τέλος του χρόνου».

Αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «από την αρχή η κυβέρνηση έπρεπε να εφαρμόσει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών, για μην μπούμε στο σπιράλ της ύφεσης. Δεν αρκεί η αναστολή των υποχρεώσεων, καθώς μιλάμε για ολόκληρους κλάδους που κινούνται με μηδενικούς τζίρους…Αντίστοιχα πρέπει να στηριχθεί και το εισόδημα των εργαζομένων, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση αποτελεί μεγάλο μέρος του ΑΕΠ».

 «Όσο καθυστερεί η ουσιαστική στήριξη της οικονομίας, τα έσοδα του κράτους δεν μπορούν να ανακάμψουν»

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Όσο καθυστερεί η ουσιαστική στήριξη της οικονομίας, τα έσοδα του κράτους δεν μπορούν να ανακάμψουν. Θα βρεθούμε σε ένα φαύλο κύκλο που και η οικονομία θα είναι στάσιμη και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα επώδυνα για την ελληνικά οικονομία».

Αναφερόμενος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ο κ. Χαρίτσης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προχωρά η ίδια σε διαρροές για πρόωρες εκλογές και μετά διαψεύδει τις πηγές της. «Η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και όχι πολιτικά παιχνίδια».

Πρόσθεσε ότι «λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να οδηγηθούμε σε μία μη διαχειρίσιμη κατάσταση στη οικονομία και ενδέχεται οι πρόωρες εκλογές να καταστούν αναπόφευκτες. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ξανά ευθύνες σε πολύ δύσκολες συνθήκες» κατέληξε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση