HomeHL-WorldΗ Κίνα τρολάρει ανελέητα τον Τραμπ με βίντεο: «Λατρεύουμε τη συνέπειά σας»

Η Κίνα τρολάρει ανελέητα τον Τραμπ με βίντεο: «Λατρεύουμε τη συνέπειά σας»

Με ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη στάση του ανελέητου τρολαρίσματος εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ επιλέγει η Κίνα για να απαντήσει στη στάση αλλά και τις αιτιάσεις που έχει διατυπώσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η πρεσβεία της Κίνας στη Γαλλία δημοσιοποίησε ένα βίντεο με κινούμενα σχέδια, με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό ένας ιός» διακωμωδώντας όλα έχουν συμβεί στην Ουάσινγκτον, που προσωποποιείται με το Άγαλμα της Ελευθερίας. Με το βίντεο, το Πεκίνο υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις της κινεζικής κυβέρνησης ενώ δίνουν έμφαση και στις αντικρουόμενες δηλώσεις του προέδρου Τραμπ.

Το βίντεο ξεκινά με μια φιγούρα, που προσωποποιεί την Κίνα. «Περίεργα κρούσματα πνευμονίας» λέει, με τον ΠΟΥ να απαντά «εντάξει, το μήνυμα ελήφθη».

Η Κίνα συνεχίζει: «Ανακαλύψαμε έναν νέο ιό», με το Άγαλμα της Ελευθερίας να απαντά «Και λοιπόν;». Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν στρατόπεδο συγκέντρωσης το νοσοκομείο που στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ στην Ουχάν για ασθενείς με κορωνοϊό, και διαφωνεί κάθετα με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας κάνοντας λόγο για «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όταν η Κίνα σημειώνει ότι ο κορωνοϊός έχει διαλύσει το σύστημα Υγείας, οι ΗΠΑ δείχνουν με το δάκτυλο λέγοντας ότι «κοιτάξτε πόσο πίσω είναι η Κίνα». Όταν το Πεκίνο επιμένει ότι ο κορωνοϊός σκοτώνει γιατρούς, οι ΗΠΑ μιλούν για «κλασική τριτοκοσμική χώρα».

Στο βίντεο γίνεται και αναφορά στις προβλέψεις του Τραμπ, με την Κίνα να προειδοποιεί ότι ο κορωνοϊός μεταφέρεται με τον αέρα και τις ΗΠΑ να θεωρούν ότι «θα εξαφανιστεί μαγικά τον Απρίλιο».

Κι όχι μόνον αυτό, όταν οι ΗΠΑ ομολογούν ότι δεν έκαναν τίποτα από τον Δεκέμβριο, «επειδή ο ΠΟΥ συμφωνεί με την Κίνα του κόβει τη χρηματοδότηση».

Κι αφού επισημάνει τις αντιφάσεις του Τραμπ, που ενώ έλεγε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι επικίνδυνος, «εκατομμύρια Κινέζοι έχουν πεθάνει», η φιγούρα της Κίνας απαντά: «Αυτό είναι που λατρεύω σ’ εσάς τους Αμερικανούς: τη συνέπειά σας».

Μέχρι στιγμής ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει το βίντεο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση