HomeΚΡΗΤΗΔήλωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δήλωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Πληρώσαμε πολλά – δε θα πληρώσουμε ξανά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Είναι μονόδρομος σήμερα ο οργανωμένος αγώνας για την επιβίωση» τονίζουν με ανακοίνωση τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στην πόλη του Ηρακλείου, η άρση των μέτρων, ήδη βρίσκει χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να μετράνε τις πληγές τους και η φετινή πρωτομαγιά έχει το μήνυμα «πληρώσαμε πολλά – δε θα πληρώσουμε ξανά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς «πληρώσαμε πολλά – δε θα πληρώσουμε ξανά» δείχνει τον δρόμο για τους αγώνες και την αντεπίθεση του λαού το επόμενο διάστημα. Διαδηλώνουμε συμβολικά στο Ηράκλειο, με τα ταξικά σωματεία, τους συλλόγους αυταπασχολούμενων και αγροτών. Η «επόμενη μέρα» πρέπει να βρει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους όχι απλά έξω από το σπίτι, αλλά πιο δυνατούς, οργανωμένους, αποφασισμένους να σταθούν απέναντι στην προσπάθεια κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου να τους φορτώσουν τα σπασμένα κι αυτής της νέας κρίσης. Είμαστε αντιμέτωποι με τις βαριές συνέπειες της οικονομίας μιας κοινωνίας που όλα θυσιάζονται, για να μην κλονιστούν, λόγω της νέας κρίσης, τα κέρδη των καπιταλιστών.

Στην πόλη του Ηρακλείου, η άρση των μέτρων, ήδη βρίσκει χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να μετράνε τις πληγές τους. Απολυμένοι από τις αρχές του Μάρτη. Μακροχρόνια άνεργοι. Ξενοδοχοϋπάλληλοι που δεν ξέρουν αν θα δουλέψουν τη σεζόν. Εργαζόμενοι με αναστολή συμβάσεων. Επαγγελματίες που δεν έχουν δουλειά ενώ χαρατσώνονται από το κράτος. Αγρότες που στενάζουν λόγω του χαμένου εισοδήματος πέρυσι και της αβεβαιότητας της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα με συσσωρευμένα χρέη, με τον φόβο του πλειστηριασμού. Εργαζόμενοι γονείς να αγωνιούν με τι όρους θα μπουν τα παιδιά τους στα σχολεία και πως θα τα «φέρουν βόλτα» με τα ωράρια.

Είναι μονόδρομος σήμερα ο οργανωμένος αγώνας για την επιβίωση, παλεύοντας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση