HomeΕΛΛΑΔΑΦίλης κατά Τσιόδρα για το άνοιγμα των σχολείων: Το θέατρο του παραλόγου, ριψοκίνδυνοι πειραματισμοί

Φίλης κατά Τσιόδρα για το άνοιγμα των σχολείων: Το θέατρο του παραλόγου, ριψοκίνδυνοι πειραματισμοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α΄ Αθήνας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα, υποστήριξε ότι η αναφορά του εκπροσώπου του υπ. Υγείας για «μέγιστη επιφύλαξη» με ταυτόχρονα σύμφωνη γνώμη για το άνοιγμα των σχολείων συνιστά μέγιστη αντίφαση.

«Χθες διατυπώσαμε με επιχειρήματα την αντίρρησή μας στο άνοιγμα των σχολείων που αποφάσισε η κυβέρνηση, πλην βεβαίως, της Γ’ Λυκείου. Σήμερα ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για μέγιστη επιφύλαξη αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων. «Μέγιστη επιφύλαξη» και σύμφωνη γνώμη να ανοίξουν τα σχολεία είναι μέγιστη αντίφαση.

Εκτός, αν ο κ. Τσιόδρας ήθελε σήμερα να στείλει ένα σχεδόν άμεσο μήνυμα στους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αποποιούμενος την ευθύνη. Και, μάλιστα, όπως είπε στη συνέχεια, αυτό μπορούν να το κάνουν με την προσκόμιση μιας απλής δήλωσης, χωρίς να ελέγχεται -και σωστά- η επίκληση των λόγων απουσίας των παιδιών. Δηλαδή, και εδώ το κράτος επαφίεται στην περίφημη «ατομική ευθύνη», των γονέων εν προκειμένω» υποστήριξε ο κ. Φίλης.

Πρόσθεσε δε πως «με τη σημερινή του εμφάνιση, ο κ. Τσιόδρας ουσιαστικά αποδέχθηκε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την άρον-άρον επαναλειτουργία των σχολείων για μόλις 10 ημέρες. Και κατέδειξε ότι η απόφαση αυτή βασίζεται σε αμιγώς πολιτικά κίνητρα και μικροκομματικούς υπολογισμούς της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Για να καταλήξει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου και ριψοκίνδυνοι πειραματισμοί με την υγεία των εκπαιδευτικών, των παιδιών και των οικογενειών τους».

Μάλιστα, ο Νίκος Φίλης αναρτησε και μια φωτογραφία από το παρατηρητήριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου περιγράφονται οι αντικρουόμενες δηλώσεις Τσιόδρα κατά την Κουμουνδούρου.

tsiodras_sxoleia

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση