HomeΚΡΗΤΗΈρχονται και πάλι οι Κινέζοι στην Κρήτη

Έρχονται και πάλι οι Κινέζοι στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 10 σήμερα το πρωί έχει οριστεί το ραντεβού του περιφερειάρχη Κρήτης με τους Κινέζους επενδυτές που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα ακίνητα της Κρήτης.

Η κινεζική αντιπροσωπεία που θα περάσει αύριο το πρωί το κατώφλι της Περιφέρειας όπως είχε αποκαλύψει το neakriti.gr την ημέρ της άφιξης στην Κρήτη του Έλληνα και του Κινέζου πρωθυπουργού.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κληθείς να σχολιάσει στην «ΚΡΗΤΗ TV» τις νέες αφίξεις τις είχε επιβεβαιώσει εμμέσως πλην σαφώς.

Τι θέλουν οι κινέζοι

Εκτός λοιπόν το τεράστιο ενδιαφέρον σε υποδομές, τουρισμό και προϊόντα μεγάλες κινεζικές επιχειρήσεις φαίνεται να έχουν… βάλει στο μάτι και ακίνητα του νησιού με στόχο την ανάπτυξη μιας σειρά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και μάλιστα και με τουριστικές εκφάνσεις μιας και πληροφορίες θέλουν τους κινέζους επενδυτές να έχουν στα σχέδια την ανέγερση και ξενοδοχειακών μονάδων πέραν των εξοχικών κατοικιών.

Η Κρήτη στο επίκεντρο

Οι αντιπροσωπεία των 9 μελών που θα συναντηθεί αύριο με τον περιφερειάρχη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ψηλά στα σχέδια της την Κρήτη μιας και θεωρείται ένας δυναμικός προορισμός με περιθώριο ανάπτυξης επιτυχημένων εμπορικών δραστηριοτήτων. Εξίσου δυναμικές θεωρούνται και άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Κινέζοι βρίσκονται σήμερα στη Σαντορίνη για αντίστοιχες διερευνητικές επαφές.

 «Θα ακούσουμε και βλέπουμε»

Εν αναμονή της συνάντησης αύριο λοιπόν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος και εκείνος έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην εξωστρέφεια του νησιού και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ωστόσο ο κ. Αρναουτάκης, δηλώνει ότι «η Περιφέρεια περιμένει πρώτα να ακούσει τα σχέδια και τις προθέσεις των επενδυτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά τη συνάντηση του Σταύρου Αρναουτάκη με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιναγκ πριν ακριβώς μία εβδομάδα στην Κρήτη είχε τεθεί επί τάπητος μία σειρά επενδυτικών συνεργασιών που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ Κρήτης και Κίνας.

neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση