HomeΚΡΗΤΗΕνημέρωση στους νεοεκλεγμένους της αυτοδιοίκησης

Ενημέρωση στους νεοεκλεγμένους της αυτοδιοίκησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κρίσιμη περίοδος που διανύει η τοπική αυτοδιοίκηση με ζητήματα όπως η αξιολόγηση των υπαλλήλων, η έλλειψη προσωπικού και η κατανανομή πόρων στους δήμους – που πλήρωσαν πιο ακριβά το … μάρμαρο των μνημονίων – ήταν μερικά μόνο από τα ζητήματα που τέθηκαν επι τάπητος.

kede1__mainΠαράλληλα εκτενής αναφορά έγινε και στο ζήτημα της απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ που αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για τους νεοεκλεγμένους αιρετούς ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα το ζήτημα της περικοπής πόρων και της μείωσης θέσεων στους παιδικούς σταθμούς που θα αγγίξει έως και το 30% περισσότερο στους δήμους εκτός λεκανοπεδείου Αττικής. Παράλληλα θα υπάρξει μια μείωση της τάξης του 9% και στα τροφεία μέσω ΕΣΠΑ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της ΚΕΔΕ για να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί είναι αναγκαία 200 εκ ευρώ μέσω ΕΣΠΑ ένω έχουν συγκεντρωθεί 165 εκ ευρώ και υπολείπονται 35 εκ ευρώ τα οποία θα πρέπει να συγκεντρωθούν πριν γίνει η προκήρυξη θέσεων.

kede__mainΣτο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουρακη με την οποία συντάχθηκαν οι δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας, Ρεθύμνου και Πλατανιά. Όπως τονίστηκε οι δήμοι αποδεικνύουν ότι βρίσκονται κοντά στον πολίτη μέσω των κοινωνικών δομών και ζήτησαν να μην περικοπούν χρήματα από τους παιδικούς σταθμούς και να λειτουργήσουν κανονικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση