HomePost ItΣωκράτης Βαρδάκης: «Η έννοια της κυβέρνησης για τους Έλληνες του εξωτερικού ξεκινά και τελειώνει στην εκλογική διαδικασία!»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Η έννοια της κυβέρνησης για τους Έλληνες του εξωτερικού ξεκινά και τελειώνει στην εκλογική διαδικασία!»

Κατέθεσε αναφορά προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις τροποποιήσεις του άρθρου 16 του ν. 4415/2016, ώστε οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι σε σχολεία του εξωτερικού να λαμβάνουν επιμίσθιο κατά ένα λιγότερο έτος απ’ ότι ισχύει σήμερα, ζητά να ενημερωθεί με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μονάχου και Περιχώρων «Ο ΠΛΑΤΩΝ»

Σύμφωνα με το Δ.Σ. του Συλλόγου υπάρχει προβληματισμός ως προς αυτή την εξέλιξη καθώς, πρόσφατα η Υφυπουργός κ. Ζαχαράκη παρευρέθηκε στο Μόναχο στην Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, με τίτλο «Η Ελληνική Γλώσσα είναι ψυχή», όπου στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο που καταρτίζεται για την ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο εξωτερικό, θα ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα των αποσπασμένων Ελλήνων εκπαιδευτικών να επεκταθεί το επιμίσθιο και για τα πέντε (5) χρόνια που είναι αποσπασμένοι.

Αίτημα του Συλλόγου η έμπρακτη στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης ψηφίζοντας 3 + 2 έτη απόσπασης στο εξωτερικό με επιμίσθιο για όλους.

Τα παραπάνω είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, καθώς οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση