HomePost ItΜετά το «μένουμε σπίτι»…..«τους ζυγούς λύσατε» αλλά μετά την Πρωτομαγιά

Μετά το «μένουμε σπίτι»…..«τους ζυγούς λύσατε» αλλά μετά την Πρωτομαγιά

Ο Νότης Μαριάς για τα κυβερνητικά μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Μετά το «μένουμε σπίτι» η κυβέρνηση  έριξε το σύνθημα «τους ζυγούς λύσατε» αλλά μετά την Πρωτομαγιά και ετοιμάζεται να ανοίξει Λύκεια, Γυμνάσια, Δημόσιο και Δήμους δημιουργώντας έτσι μια νέα υγειονομική βόμβα τόνισε σε χθεσινές του δηλώσεις στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ –Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητής πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι ήδη από τις 25 Φεβρουαρίου με ανακοίνωσή του ζητούσε την άμεση λήψη μέτρων ενόψει της πανδημίας όπως την  απαγόρευση πτήσεων από Πεκίνο, Μπέργκαμο και Μιλάνο όταν ακόμη και στην Ελλάδα επικρατούσε σχετικός εφησυχασμός σε σχέση με τους κινδύνους λόγω κορονοϊού.

Με τις χθεσινές της αποφάσεις, συνέχισε ο Νότης Μαριάς,  η κυβέρνηση ανοίγει το δημόσιο και συνεχίζει την καραντίνα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ έπρεπε να κάνει το αντίστροφο.  Έτσι ξεκινά από 4 Μάϊου η λειτουργία για  Δημόσιο και Δήμους με αποτέλεσμα την κυκλοφορία άνω των 700.000 εργαζόμενων του δημόσιου τομέα ενώ αυτοί θα μπορούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους με τηλεργασία. Ταυτόχρονα με το άνοιγμα του δημόσιου τομέα θα αρχίσει ξανά και ο καθημερινός συνωστισμός  και μετακίνηση χιλιάδων συμπολιτών μας για εξυπηρέτηση στα γκισέ των διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών με αποτέλεσμα τη συνακόλουθη αύξηση των κινδύνων για την υγεία τους. Επιπλέον ανατρέπεται στην πράξη και  ένα σημαντικό κεκτημένο του τελευταίου διμήνου που είναι η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επίσης από 18 Μαΐου με το άνοιγμα όλων των Λυκείων και Γυμνασίων πάνω από μισό εκατομμύριο μαθητές θα αρχίσουν να συνωστίζονται στα σχολικά κτήρια δημιουργώντας μια υγειονομική βόμβα για τους ίδιους αλλά και για τους καθηγητές τους και τους οικείους τους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και πολλοί παππούδες και γιαγιάδες. Και όμως η σχολική χρονιά, πλην της Γ’ Λυκείου, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές κατά το διάστημα της καραντίνας.

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε:

Και ενώ η δημόσια συζήτηση επικεντρώνεται στο πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια και οι καφετέριες, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τη λειτουργία των παραγωγικών μονάδων της χώρας αλλά και της αγροτικής οικονομίας όπου παρουσιάζεται έλλειψη εργατικών χεριών. Η  κυβέρνηση αντί να συνεχίζει την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό,  έπρεπε να δώσει κίνητρα στους χιλιάδες Έλληνες  ανέργους των μεγαλουπόλεων να μπορέσουν να μετακινηθούν στην επαρχία για να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα διατηρώντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα προσωρινής λήψης των σχετικών επιδομάτων ανεργίας και των λοιπών κοινωνικών βοηθημάτων τους.

Τέλος η κυβέρνηση οφείλει να διαμορφώσει ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο  με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας στους τομείς της Νέας Οικονομίας η οποία διαμορφώνεται μετά την κατάρρευση της παγκοσμιοποίησης και την σταδιακή επαναφορά της αρχής της αυτάρκειας ως βασικού οικονομικού μοντέλου.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση