HomeΚΡΗΤΗ«Συζητώντας για τα συναισθήματα… σε έναν κόσμο που αλλάζει!»

«Συζητώντας για τα συναισθήματα… σε έναν κόσμο που αλλάζει!»

Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ΚΕΣΑΝ- Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα: «Συζητώντας για τα συναισθήματα… σε έναν κόσμο που αλλάζει!», για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να έρθουν οι εκπαιδευτικοί σε επαφή με εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας που δύναται να φανούν χρήσιμες στην παρούσα συνθήκη της εξ αποστάσεως επικοινωνίας με τα παιδιά.

Στόχοι του σεμιναρίου:

1) Να λάβουν επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες για τα συναισθήματα, το ρόλο και τη λειτουργία τους.

2) Να έρθουν σε επαφή με χρήσιμα υλικά και εργαλεία, η εφαρμογή των οποίων θα συντελέσει στην ενίσχυση της ικανότητας των παιδιών για επίγνωση, έκφραση και ρύθμιση των συναισθημάτων.

Σημείωση: Τα υλικά είναι προσαρμοσμένα να χρησιμοποιηθούν και εξ αποστάσεως για όσο διάστημα τα σχολεία παραμείνουν κλειστά.

3) Να ενισχύσουν οι συμμετέχοντες την ικανότητα αναστοχασμού πάνω στις προσωπικές τους συναισθηματικές αντιδράσεις ιδιαίτερα σήμερα, σε μία περίοδο «κρίσης», αβεβαιότητας, μεταβάσεων και αλλαγών που οι απαιτήσεις της πολιτείας από την εκπαιδευτική κοινότητα είναι αυξημένες.

Θεματικές ενότητες σεμιναρίου:
1η συνάντηση: Συναισθήματα: ο ρόλος και η λειτουργία τους
2η συνάντηση: Δυσάρεστα συναισθήματα: αναγνώριση, έκφραση, διαχείριση
3η συνάντηση: Ευχάριστα συναισθήματα: ο ρόλος τους στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας.
Ημερομηνίες – ώρες συναντήσεων:
1η Συνάντηση: Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, ώρα: 18:00-20:00
2η Συνάντηση: Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, ώρα: 18:00-20:00
3η Συνάντηση: Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, ώρα: 18:00-20:00

Το επιμορφωτικό σεμινάριο:

1) Έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.
2)Πραγματοποιείται μέσω του δωρεάν προγράμματος ομαδικών συνομιλιών/συσκέψεων: Zoom, το οποίο χρειάζεται να έχουν εγκατεστημένο οι συμμετέχοντες στον υπολογιστή ή το κινητό τους.

Διαδικασία συμμετοχής:
Όσοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενδιαφέρονται να συμμετέχουν καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής έως την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020.
Μετά την πραγματοποίηση της εγγραφής τους θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο προσωπικό τους e-mail από τη συντονίστρια, κ. Εύα Δερμάτη, Ψυχολόγο ΚΕΣΑΝ – Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου.

Φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/oawoyMviS7ePqWtY6

Περισσότερες πληροφορίες:
ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου
Τηλέφωνο: 2810.313.222 (καθημερινά 11:00-16:00)
E-mail: [email protected]

Ηλεκτρονική διεύθυνση:
«Συζητώντας για τα συναισθήματα… σε έναν κόσμο που αλλάζει!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση