HomeΚΟΣΜΟΣΚιμ Γιονγκ Ουν: Φήμες τον θέλουν να τραυματίζεται κατά τη διάρκεια πυραυλικών δοκιμών

Κιμ Γιονγκ Ουν: Φήμες τον θέλουν να τραυματίζεται κατά τη διάρκεια πυραυλικών δοκιμών

Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του ηγέτη της Νότιας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος έχει να εμφανιστεί δημοσίως εδώ και σχεδόν 20 ημέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύματα δυτικών ΜΜΕ προχώρησαν στην εικασία πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενδέχεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμη και να έχει χάσει τη ζωή του, αφότου ο Βορειοκορεάτης παρέμενε (και παραμένει) άφαντος, έπειτα από φημολογούμενη εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε.

Τα ελεγχόμενα κρατικά ΜΜΕ της Πιονγιάγκ έχουν σπεύσει να διαψεύσουν τις φήμες για την υγεία του, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί κάποιο βίντεο που να επικυρώνει τα λεγόμενά τους.

Η επιστολή Κιμ Γιονγκ Ουν σε εργάτες της Βόρειας Κορέας

Η τελευταία απόπειρα να διαλύσουν τις φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ήρθε από δημοσίευμα της κρατικής εφημερίδας Ρόντονγκ Σινμούν, η οποία και φιλοξενεί επιστολή του ηγέτης της Βόρειας Κορέας προς εργάτες στην Γουονσάν, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη τουριστικό θέρετρο της χώρας.

«Ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε τις ευχαριστίες του στους εργάτες που αφιέρωσαν τους εαυτούς τους στην κατασκευή της τουριστικής ζώνης Γουονσαν-Καλμα» σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Αμερικανοί εντόπισαν το τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν
Την ίδια ώρα, δορυφόρος φαίνεται πως συνέλαβε το προσωπικό τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν σε σταθμό στο θέρετρο του Βορειοκορεάτη στην Γουόνσαν. Φαίνεται πως ο συρμός παραμένει σταθμευμένος στο σημείο από τις 21 Απριλίου, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές.

«Η παρουσία του τρένου δεν αποδεικνύει, ούτε το σημείο όπου βρίσκεται ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ούτε υποδηλώνει κάτι για την υγεία του, ωστόσο επιτείνει τις αναφορές που θέλουν τον ηγέτη να μένει στην ανατολική ακτή της χώρας» σημειώνει η αναφορά των Αμερικανών. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως, έσπευσε να χαρακτηρίσει Fake News δημοσίευμα του CNN για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ Υονγκ Ουν τραυματίστηκε σε πυραυλική δοκιμή

Μια από τις τελευταίες φήμες που διέρρευσαν για τον Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πως ο Βορειοκορεάτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πυραυλικών δοκιμών, οι οποίες και έλαβαν χώρα στις 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με πρώην ανώτατο αξιωματικό της Βορείου Κορέας, ο οποίος αυτομόλησε στις ΗΠΑ, η δοκιμή αυτή δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χωρίς να έχει το «πράσινο φως» από τον ίδιο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Λι Τζεονγκ Χο, όπως είναι το όνομα του πρώην αξιωματούχου της Πιονγιάνγκ, υποστηρίζει επίσης πως «ο Κιμ δεν καταγράφεται παρών στις αναφορές για τις δοκιμές, ενώ κανένα οπτικοακουστικό υλικό από την πυραυλική εκτόξευση και την εκπαίδευση δεν δόθηκε στη δημοσιότητα».

Με δηλώσεις του στην κορεάτικη εφημερίδα Donga Ilbo, ο Τζέονγκ Χο, υποστηρίζει πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν πιθανότατα βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα «αναπάντεχο ατύχημα από τα συντρίμμια των πυραύλων ή φωτιά».

Σε ό, τι αφορά τις φήμες που θέλουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να είναι σε κώμα έπειτα από εγχείριση καρδιάς, ο ίδιος Βορειοκορεάτης υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο. «Οι γιατροί του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι όλοι από το νοσοκομείο Μπόνγκουα στην Πιονγιάνγκ και η χώρα δεν διαθέτει άλλους γιατρούς τέτοιου επιπέδου σε άλλα νοσοκομεία» σημειώνει, αντικρούοντας τις πληροφορίες πως χειρουργήθηκε από γιατρούς σε άλλο νοσοκομείο, κοντά στο βουνό Μιοχιάνγκ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση