HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ μάχη της Κρήτης και ένα μεγάλο αφιέρωμα για την Πομπηία έρχονται τον Μάιο στο Viasat History

Η μάχη της Κρήτης και ένα μεγάλο αφιέρωμα για την Πομπηία έρχονται τον Μάιο στο Viasat History

Πρεμιέρα Δευτέρα 18 Μαΐου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H μάχη της Κρήτης βρίσκεται στο επίκεντρο της ομώνυμης σειράς ντοκιμαντέρ, η οποία έχει πρεμιέρα τη Δευτέρα στις 18 Μάϊου στις 22:00. Στα 3 επεισόδια της σειράς παρακολουθούμε τη θρυλική μάχη, αλλά και την τετραετή γερμανική κατοχή του νησιού μέσα από σπάνια πλάνα της εποχής και ειδικά γραφικά. Ειδικοί επιστήμονες και συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους επιζώντες ρίχνουν φως στην ιστορική αυτή μάχη και τον απόηχο που άφησε.

Tο ελληνικό trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Ho6eZ1riRDw&list=PLUpCEneSsPCHTFq1elywIivfZsQvgGkQ9

Τον Μάιο ένα μεγάλο αφιέρωμα για την Πομπηία και την έκρηξη του Βεζούβιου θα προβληθεί στο Viasat History

https://www.youtube.com/watch?v=jO_IdNS18Tk&feature=youtu.be+

Η αρχή θα γίνει στις 11 Μάϊου με το «Η Πομπηία ξυπνά», μια σειρά ντοκιμαντέρ δύο επεισοδίων που αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την καταστροφή που έπληξε την πόλη το 79 μ.Χ., έτσι όπως αυτά προκύπτουν μέσα από τις τελευταίες αρχαιολογικές και ιστορικές έρευνες.

Δύο μέρες μετά, η αρχαιολόγος Ράσκα Ντέιβ επιστρέφει στην αρχαία πόλη της Πομπηίας μαζί με τον ιστορικό Νταν Σνόου για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Πομπηία: Μετά την έκρηξη» και μας παρουσιάζουν νέα δεδομένα σχετικά με τον αφανισμό της πόλης, αλλά και την καταστροφή άλλων γειτονικών πόλεων σε μια έκταση περίπου 32.000 στρεμμάτων.

Η Μάχη της Κρήτης

Πρεμιέρα Δευτέρα 18 Μαΐου στις 22:00 και στη συνέχεια Δευτ-Παρ. στις 22:00

Μαΐου στις 22:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πόλεμος

Πρωτότυπος τίτλος: Battle of Crete

Έτος: 2020

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ αφηγείται τη θρυλική μάχη που διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς και την επακόλουθη τετραετή γερμανική κατοχή της Κρήτης. Με τη βοήθεια πλάνων από ντοκιμαντέρ της εποχής και ειδικών γραφικών, αλλά και με τη συμβολή επιστημόνων και επιζώντων επισκεπτόμαστε την Κρήτη και τα πεδία των μαχών για να αφηγηθούμε την ιστορία αυτής της αιματηρής μάχης και τον απόηχό της.

Η Πομπηία ξυπνά

Πρεμιέρα Δευτέρα 11 Μαΐου στις 23:10

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 2 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία

Πρωτότυπος τίτλος: Pompeii Rising

Έτος: 2019

Το 2018 ξεκίνησε στην Πομπηία μια πρωτοφανής διεπιστημονική αποστολή, η πρώτη σε τέτοια κλίμακα τα τελευταία 50 χρόνια. Διακεκριμένοι επιστήμονες συνεργάστηκαν μεταξύ τους σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν νέα στοιχεία σχετικά με την καταστροφή που έπληξε την πόλη το 79 μ.Χ.. Ανεξερεύνητα τμήματα της Πομπηίας αποκαλύπτονται και σημαντικά ευρήματα έρχονται στο φως μπροστά στον φακό της κάμερας. Με την αξιοποίηση των πιο πρόσφατων τεχνολογικών μέσων και της χρήσης δραματοποιημένων ιστοριών, η σειρά θα αποκαλύψει νέα στοιχεία για τη ζωή της πόλης καθώς και για την τύχη της στο απόγειο του ρωμαϊκού πολιτισμού.

Πομπηία: Μετά την έκρηξη

Τετάρτη 13 Μαΐου στις 23:10

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 90 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία

Πρωτότυπος τίτλος: Pompeii: After the Eruption

Έτος: 2019

Πέρυσι μάς δόθηκε αποκλειστική πρόσβαση στην αρχαία πόλη της Πομπηίας για να παρουσιάσουμε νέα στοιχεία που αφορούσαν τη δραματική κατάληξή της το 79 μ.Χ.. Φέτος η αρχαιολόγος Ράκσα Ντέιβ επιστρέφει μαζί με τον ιστορικό Νταν Σνόου. Η καταστροφή της Πομπηίας είναι μόνο ένα μέρος αυτής της ιστορίας. Το ηφαίστειο αφάνισε και τη διπλανή της πόλη, το Ηράκλειο (Ερκουλάνο), καθώς και παράκτιες πόλεις, σκορπίζοντας τον όλεθρο σε μια περιοχή έκτασης 32.000 στρεμμάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση