HomeHL-9Guardian: Ξεχάστε τις γεμάτες παραλίες και ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Guardian: Ξεχάστε τις γεμάτες παραλίες και ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Τουρισμός με νέους κανόνες ακόμη και στους πρωινούς μπουφέδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αφιέρωμα στα μέτρα που θα πάρει η Ελλάδα, για την επανέναρξη του τουρισμού, μετά την κρίση του κορωνοϊού, φιλοξενεί ο Guardian.

Στο αφιέρωμα με τίτλο «Η Ελλάδα ετοιμάζει νέους κανόνες για τον τουρισμό με την ΕΕ, μετά τον κορωνοϊό», το δημοσίευμα αναφέρει πως όσοι έχουν στο μυαλό τους «γεμάτες παραλίες και τουριστικά λεωφορεία, ή γεμάτες πτήσεις και ξενοδοχεία» να το ξεχάσουν… Φιλοξενώντας μάλιστα δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, αναφέρονται στο πως θα επαναλειτουργήσει ο τουρισμός στη χώρα, κάτω από «ειδικούς κανόνες» ώστε να εμποδιστεί κατά το δυνατόν, τυχόν νέα εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Αν σκεφτόμαστε να ταξιδέψουμε φέτος, αυτό θα πρέπει να γίνεται κάτω από νέους κανόνες. Πρέπει να εφαρμόσουμε νέους κανόνες για τα ξενοδοχεία, τις παραλίες, τις πισίνες, ακόμη και τους πρωινούς μπουφέδες στα ξενοδοχεία και για τα τουριστικά λεωφορεία», αναφέρει στον Guardian ο υπουργός, που πριν μερικές ημέρες είχε μιλήσει και στο BBC για το πως θα πορευτεί η Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού.

Συζητήσεις των υπουργών Τουρισμού της ΕΕ

Σήμερα, οι υπουργοί του κλάδου στην ΕΕ, θα συζητήσουν για το νέο πλαίσιο κανονισμών που θα πρέπει να εφαρμοστεί, ώστε να επανεκκινήσει ο κλάδος, αλλά κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας. Το δημοσίευμα αναφέρει πως στην ατζέντα των συζητήσεων είναι πέρα από την θερμοκρασία την οποία θα παίρνουν από τους ταξιδιώτες και τα «πιστοποιητικά κορωνοϊού» που σκέφτονται ως ένα μέτρο προφύλαξης. Ακόμη θα συζητηθεί να γίνονται και εξετάσεις αίματος πριν ταξιδέψουν με προορισμό άλλη χώρα.

«Θα πιέσουμε για μία κοινή συμφωνία στην ΕΕ. Χρειαζόμαστε νέους κανόνες για να μπορέσουμε να επιτρέψουμε την μετακίνηση ανθρώπων από μία χώρα σε άλλη, από την στεριά, την θάλασσα ή τον αέρα. Προσωρινούς κανόνες που θα έχουν μία λογική. Για παράδειγμα πτήσεις με 10 ανθρώπους στα αεροπλάνα, μοιάζει ως ένα καλό μέτρο από τη στιγμή που δεν διεξάγονται πτήσεις», σχολίασε ο Θεοχάρης.

Guardian: Η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα απ’ όσο αναμενόταν με τον κορωνοϊό

Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που απασχολεί 75 εκ. ανθρώπους στην Ευρώπη, όπως αναφέρει ο Guardian, που επισημαίνει ότι το 20% των εσόδων της Ελλάδας εξαρτάται από αυτόν τον κλάδο. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην ζημιά που έχει υποστεί ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα από την κρίση του κορωνοϊού, καθώς και στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων, τους οποίους συγκρίνει με άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Τουρκία, αναφέροντας πως «η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα απ’ ότι ίσως αναμενόταν».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο θερμό κλίμα της Ελλάδας, ιδίως μετά τον Ιούλιο, όπου ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως ελπίζει ότι η τουριστική σεζόν θα ανοίξει. «Οταν χαλαρώσουν τα μέρτα, ένας καλός μήνας θα χρειαστεί ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος για να επανεκκινήσει ο τουρισμός. Τουριστικά πρακτορεία περιμένουν και ελπίζουν να βγάλουμε κανόνες που θα επιτρέψουν τους επισκέπτες. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία, μία προσοχή και να σκεφτούμε καλά πως θα πράξουμε ώστε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση