HomeΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΕορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Απριλίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Απριλίου

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα 27 Απριλίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή. Σήμερα είναι του Ιερομάρτυρος Συμεών επισκόπου Ιεροσολύμων. Επίσης σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design).

Άγιος Συμεών

Ο Άγιος Συμεών ήταν ένας από τους τέσσερις γιους του μνήστορος Ιωσήφ και αδελφός του αδελφοθέου Ιακώβου, που έγινε πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων.

Σύμφωνα με το saint.gr, μετά τη δολοφονία του Ιακώβου, επίσκοπος ανέλαβε ο Συμεών. Σ’ όλη τη διάρκεια της επισκοπικής του θητείας, υπήρξε αντάξιος του αδελφού του.

Η ανεξάντλητη αγωνιστικότητα του, η τέλεια αυταπάρνηση του, καθώς και το απαράμιλλο θάρρος του, κατέστησαν τον Συμεών φωτεινό πνευματικό αστέρι, δια του οποίου στηρίχθηκαν και οδηγήθηκαν πολλές ψυχές στη σωτηρία.

Το εντυπωσιακότερο, όμως, χαρακτηριστικό του Συμεών ήταν το ακατάβλητο φρόνημα του. powered by Rubicon Project Αν και 120 χρονών γέροντας, δεν κάμφθηκε μπροστά στο μαρτύριο. Υπέστη με νεανική φλόγα το σταυρικό θάνατο το έτος 107 μ.Χ. Και η νεανική ψυχή του γέροντα Συμεών αποδήμησε κοντά στο στεφανοδότη Κύριο.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση