HomeHL-EconomyΥΠΟΙΚ: Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

ΥΠΟΙΚ: Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού με δύο παρεμβάσεις, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν χθες και προχθές, μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση από τη Βουλή του κυρωτικού σχεδίου Νόμου (Ν. 4684/2020, ΦΕΚ 86/Α’/25-04-2020) της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Παράλληλα, παρατείνεται έως και τις 28 Απριλίου 2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της αποζημίωσης σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών:

Με την ΓΔΟΥ89/25.4.2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1587/Β/25-4-2020), επεκτείνεται η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων (Ο.Ε.), ετερόρρυθμων (Ε.Ε.), περιορισμένης ευθύνης εταιρειών (Ε.Π.Ε.) και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), εκτός των ανωνύμων εταιρειών, που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού και δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζόμενους, έναντι πέντε (5) που προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

Με την ΓΔΟΥ88/24.4.2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1578/Β/24-4-2020), ορίζεται ότι, για τις επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών μετά την 1-10-2018, δεν απαιτείται τα ακαθάριστα έσοδά τους να είναι μεγαλύτερα του μηδενός, προκειμένου να ενταχθούν στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Με την ίδια Κοινή Υπουργική Απόφαση παρατείνεται έως και τις 28-4-2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) για τη χορήγηση της αποζημίωσης σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα, με μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και αίσθημα δικαίου, για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση