HomeΕΛΛΑΔΑΛαμία: «Βραχιολάκια» για έκτακτη ανάγκη σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους

Λαμία: «Βραχιολάκια» για έκτακτη ανάγκη σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους

Σημαντικό πρόγραμμα στήριξης των μοναχικών ατόμων Τρίτης Ηλικίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σύνθημα «κανένας δεν είναι μόνος του», ο Δήμος Λαμιέων, προχώρησε σε μια σημαντική παροχή προς μοναχικούς ηλικιωμένους δημότες του, τοποθετώντας δωρεάν τηλεφωνικό σύστημα προειδοποίησης εκτάκτου ανάγκης.

Το σύστημα, το οποίο ξεκίνησε να παραδίδεται την Παρασκευή στους ωφελούμενους, αποτελείται από βραχιολάκι και μενταγιόν με μεγάλο κόκκινο αδιάβροχο κουμπί έκτακτης ανάγκης καθώς και τηλεφωνική συσκευή η οποία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που αφορά είτε σε θέμα υγείας τους είτε σε θέμα ασφάλειάς τους (διάρρηξη, απειλή… κ.α.) θα καλεί σε βοήθεια το άτομο που έχει επιλέξει ο ίδιος ο ηλικιωμένος και που θα τον βοηθήσει σε κάθε περίπτωση.

715435_061bbd0973-9feeadf56536440e

 

Έτσι, οι δημότες που ζουν μόνοι τους στη Λαμία και δη στον ομώνυμο Δήμο θα μπορούν να νοιώθουν την ασφάλεια της άμεσης ανταπόκρισης σε καταστάσεις κινδύνου 24ωρες το 24ωρο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα στήριξης των μοναχικών ατόμων Τρίτης Ηλικίας, που εφαρμόζει το Βοήθεια Στο Σπίτι με στόχο να λειτουργήσει πιλοτικά για αρχή, και ακολούθως να καλύψει μεγαλύτερες ανάγκες.

715435_82ddee3052-a9f157d2a4a3a87a

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση