HomeHL-TOP«Τρέχει» η διαδικασία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης

«Τρέχει» η διαδικασία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης

Πολλές αλλαγές λόγω κορωνοϊού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τις αρχές του Απρίλη «τρέχει» η διαδικασία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων για να την ολοκληρώσουν.

Το σύστημα, το οποίο φέτος άνοιξε με πολλές αλλαγές λόγω κορωνοϊού, με βασικότερη αυτή της εξ αποστάσεως πραγματοποίησης της διαδικασίας, είναι ικανό να εξυπηρετήσει τους δικαιούχους αγρότες.

Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα προβλήματα δε λείπουν, κυρίως λόγω του γεγονότος πως πολλοί αγρότες δε γνωρίζουν πως θα πρέπει να κινηθούν.

Για παράδειγμα, δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι – παρά τις ανακοινώσεις- σπεύδουν ως τα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου, όπως έκαναν κάθε χρόνο, για να προβούν στη διαδικασία.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όμως είναι ότι η υποβολή των δηλώσεων μπορεί να γίνεται είτε ηλεκτρονικά από του δικαιούχους μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ οπότε είναι δωρεάν, είτε μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) ενιαίας ενίσχυσης, αλλά εξ αποστάσεως (δηλαδή τηλεφωνικά ή με e-mail) και επί πληρωμή.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι ως τις 15 Μάη. Από εκεί και μετά οι αγρότες θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις, αλλά με ποινή καθυστέρησης για κάθε εργάσιμη μέρα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η περίοδος αυτή θα λήξει στις 9 Ιούνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση