HomeΥΓΕΙΑΚορωνοϊός: Τα υποκείμενα νοσήματα που εντείνουν τις επιπλοκές του ιού

Κορωνοϊός: Τα υποκείμενα νοσήματα που εντείνουν τις επιπλοκές του ιού

Τι ανέφερε ο Τσιόδρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις χρόνιες παθήσεις που οδηγούν σε πιο βαριές επιπλοκές από τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος έκανε την αναφορά στα υποκείμενα νοσήματα που φαίνεται πως προκαλούν πιο βαριές επιπλοκές σε ασθενείς Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, με αφορμή τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κλινική της Αττικής και σε μονάδα αιμοκάθαρσης.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε νεότερα στοιχεία τα οποία δείχνουν ποιοι ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές του κορωνοϊού και σε ποιο ποσοστό.

Ο λοιμωξιολόγος σχολίασε ότι εμφανίζουν επιπλοκές οι καρδιοπαθείς κατά 19.4%, οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα -πέραν του άσθματος – κατά 16.5%, όσοι έχουν αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη (14.8%), όσοι έχουν υπέρταση που δεν έχει ρυθμιστεί σε ποσοστό 11.6% και οι νεφροπαθείς κατά 9.5%

Υψηλός παράγοντας επιπλοκών στον κορωνοϊό τα υποκείμενα νοσήματα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρεται στα υποκείμενα νοσήματα, τα οποία φαίνεται πως παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της ασθένειας. Είναι ενδεικτικό πως το 90% των θυμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα, παρουσιάζουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Οι νεφροπαθείς αυτοί είναι 96 στον αριθμό όπως είπε και πρέπει να συνεχίσουν την αιμοκάθαρσή τους και να αισθανθούν ότι κάποιος υπάρχει δίπλα τους για να τους βοηθήσει. Πρόσθεσε, επίσης, ότι δόθηκε προφυλακτική αγωγή σε άτομα αυξημένου κινδύνου καθώς και ότι εκπαιδεύτηκε το προσωπικό της κλινικής για τα μέτρα προστασίας μετάδοσης από τον κορωνοϊό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση