HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός – Βουλή: Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για voucher και μέτρα

Κορωνοϊός – Βουλή: Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για voucher και μέτρα

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ΠΝΠ με τα νέα κυβερνητικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σύγκρουση για τα voucher τηλεκατάρτισης μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ΠΝΠ με τα νέα κυβερνητικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων καθώς η ΝΔ επιχειρεί να βγει στην αντεπίθεση και να ισορροπήσει τις εντυπώσεις για τα λάθη και τις αστοχίες στην μέθοδο ενίσχυσης των επιστημόνων.

»Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές», ανέφερε για το θέμα ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος (ΝΔ) και απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “δεν δικαιούστε να μας κουνάτε το δάχτυλο όταν εσείς μοιράσατε σε ΚΕΚ 200 εκατ. ευρώ προεκλογικά”.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας επέστρεψε το γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση και ζήτησε εξηγήσεις για δεκάδες αποφάσεις της περιόδου 2016-2019 βάσει των οποίων δόθηκαν σε ΚΕΚ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για προγράμματα κατάρτισης ανέργων. Ο ίδιος υπενθύμισε και την καταγγελία της τότε γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Δ. Χαλικία η οποία το 2016 υποστήριξε ότι η αναπληρώτρια υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Αντωνοπούλου λειτουργούσε σκανδαλωδώς ευνοϊκά για συγκεκριμένα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

“Λάθη γίνονται σε ένα κράτος που χτίζεται από την αρχή για να βοηθήσουμε τους πολίτες.

Ποιος όμως είναι ο δήθεν αναμάρτητος που πήρε πρώτος την πέτρα και την έριξε; Ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα νέο φαρισαϊσμό είναι ο τυφλός οδηγός που διαρκώς έχει κάτι κακό να πει για την εθνική προσπάθεια της χώρας” είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Απαντώντας ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) είπε “σας πιάσαμε με τα voucher στην πλάτη και εσείς ανακαλύψατε μετά απο 10 μήνες σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Χρειάζεται μια χώρα να έχει προγράμματα κατάρτισης ή όχι; Είναι πρόγραμμα κατάρτισης αυτό που κάνατε ή είναι παραμύθι; Μην προκαλείτε. Κάνατε λάθος. Μαζέψτε το και δώστε απαντήσεις για το ποιοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Αν υπάρχει κηλίδα σε εμάς μην μας το φέρνετε ως επικοινωνιακό τέχνασμα. Φέρτε στοιχεία”.

Για φιάσκο του υπουργείου Εργασίας μίλησε και ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης ενώ η κυρία Μαρία Κομνηνάκα (ΚΚΕ) υποστήριξε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι “για γέλια και κλάματα”.

Να σημειωθεί ότι στην σημερινή διαδικασία αναμένεται να υπάρξουν παρεμβάσεις από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελ. Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση