HomePost ItΤι συμβαίνει με τις υποχρεώσεις της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»;

Τι συμβαίνει με τις υποχρεώσεις της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»;

«Καλούμε την Κυβέρνηση να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα και να καταθέσει στην Βουλή το σύνολο της επικοινωνίας που είχε με την εταιρεία Διαχείρισης Ανάπτυξης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που απευθύνεται στους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών, 42 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν το ζήτημα που προέκυψε με επιστολή της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με την οποία η εταιρεία αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς το δημόσιο.

Ειδικότερα, στην επιστολή της η εταιρεία Διαχείρισης Ανάπτυξης Αεροδρομίου αναφέρει ότι «επιφυλάσσεται για την εκπλήρωση των προσεχών υποχρεώσεών της προς το Ελληνικό Δημόσιο» λόγω του ότι η επιβατική κίνηση και τα εμπορικά έσοδα του αεροδρομίου έχουν καταρρεύσει. Από την πλευρά του το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα και με την ισχύουσα σύμβαση, είχε τη δυνατότητα αμφισβήτησης των ισχυρισμών της εταιρίας, ή μερικής αποδοχής τους, εντός 28 ημερών από τη λήψη της γνωστοποίησης, προκειμένου η συγκεκριμένη διαφορά να επιλυθεί με βάση το Άρθρο 44 και να οδηγηθεί σε διαιτησία.

«Καλούμε την Κυβέρνηση να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα και να καταθέσει στην Βουλή το σύνολο της επικοινωνίας που είχε με την εταιρεία Διαχείρισης Ανάπτυξης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ετοιμάζεται η Κυβέρνηση να ενισχύσει με δημόσιο χρήμα τα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια; Θα υπάρξει ανάλογο αντίκρισμα σε αυτή τη χρηματοδότηση; Θα πάρει το δημόσιο αντίστοιχο ποσοστό μετοχών; Ή δικαιώματα στη διοίκησή τους; Ή θα πρόκειται για μια χρηματοδότηση – δώρο, με δανεικά και αγύριστα χρήματα των Ελλήνων πολιτών;».
Οι Βουλευτές ζητούν αντίγραφα από το σύνολο της επικοινωνίας των Υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών με την εταιρία Διαχείρισης Ανάπτυξης Αεροδρομίου και ρωτούν τους Υπουργούς:

1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Κυβέρνηση έπειτα από τη γνωστοποίηση της εταιρίας Διαχείρισης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» σχετικά με την αδυναμία της να εκπληρώσει της υποχρεώσεις της προς το Ελληνικό Δημόσιο;

2. Υπήρξε απάντηση από τα συναρμόδια Υπουργεία προς το άλλο συμβαλλόμενο μέρος εντός της προθεσμίας των 28 ημερών από τη λήψη της γνωστοποίησης;

3. Ποιες είναι συγκεκριμένα οι υποχρεώσεις της ΔΑΑ τις οποίες δηλώνει αδυναμία να εκπληρώσει;

Διαφήμιση
Διαφήμιση