HomeΚΟΣΜΟΣΡωσία: Tο Πεκίνο δεν είχε λόγο να κρύψει στοιχεία για τον κορωνοϊό

Ρωσία: Tο Πεκίνο δεν είχε λόγο να κρύψει στοιχεία για τον κορωνοϊό

«Ο πρόεδρος Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι, για να νικήσουμε όλοι τον κορονοϊό και να βγει σταδιακά η παγκόσμια οικονομία από την κρίση, απαιτούνται κοινές, συντονισμένες προσπάθειες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο βρισκόμαστε σε πλήρη επαφή με τους κινέζους εταίρους μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Κρεμλίνο, συντασσόμενο για μια ακόμη φορά με την κινεζική ηγεσία μετά την απόφαση των αρχών της Πολιτείας Μισούρι των ΗΠΑ να παραπέμψουν την Κίνα στην δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι απέκρυψε στοιχεία για τον κορονοϊό, δηλώνει ότι δεν είδε να επιβεβαιώνεται κανένα επιχείρημα που υποστηρίζει ότι Κίνα έκρυβε τάχα στοιχεία για τον κορονοϊό.

«Δεν είδαμε κανένα από τα επιχειρήματα να επιβεβαιώνει παρόμοιες δηλώσεις» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκοφ, σχολιάζοντας την απόφαση που πήραν οι αρχές της πολιτείας του Μισούρι.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι «ο κορονοϊός συνιστά κοινή πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα, πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία και για κάθε χώρα ξεχωριστά».

«Ο πρόεδρος Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι, για να νικήσουμε όλοι τον κορονοϊό και να βγει σταδιακά η παγκόσμια οικονομία από την κρίση, απαιτούνται κοινές, συντονισμένες προσπάθειες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο βρισκόμαστε σε πλήρη επαφή με τους κινέζους εταίρους μας», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 4.774 κρούσματα, φθάνοντας συνολικά τις 62.773 στις 85 περιφέρειες της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν αναρρώσει συνολικά 4.891 ασθενείς ενώ οι νεκροί έχουν φθάσει του 555.

Στην ανακοίνωση του Κέντρου Επιχειρήσεων διευκρινίζεται ότι 2.282 κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν παρουσιάζουν κανέναν σύμπτωμα του κορονοϊού.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 471 άτομα ενώ κατέληξαν 42 ασθενείς.

Γενικά η αύξηση των κρουσμάτων μειώθηκε κατά 8,2% σε όλη την ρωσική επικράτεια και κατά 6,1% στην Μόσχα.

Στη Μόσχα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.959 κρούσματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα έφθασε τις 33.940.

Καραντίνα σε οίκους ευγηρίας

Σε καραντίνα τίθενται με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και κοινωνικής προστασίας, οι οίκοι ευγηρίας και ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης σε διάφορες περιφέρειες της Ρωσίας, καθώς έχουν διαγνωσθεί 457 κρούσματα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και κοινωνικής προστασίας, Όλγα Μπατάλινα, οι οίκοι ευγηρίας έχουν τεθεί πλήρως σε καραντίνα σε 29 περιφέρεις της χώρας, μερικώς σε 46 περιφέρειες, ενώ σε 23 περιφέρειες θα τεθούν σύντομα σε καραντίνα, πλήρη ή μερική.

Η Μπατάλινα είπε επίσης ότι το υπουργείο ζήτησε από την κυβέρνηση την χορήγηση επιδομάτων για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας που μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών.

Η ίδια διευκρίνισε ότι ο ιός έχει διαγνωσθεί σε 457 τροφίμους που διαβιούν σε οικοτροφεία ψυχικών παθήσεων και άλλα ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας σε επτά περιφέρειες της ρωσικής επικράτειας.

skai.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση