HomeHL-CultureΣυνεχίζονται οι online πρεμιέρες από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι online πρεμιέρες από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Μένουμε Σπίτι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης (Wiener KammerOrchester) και τις «Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο V – Με αφετηρία την Κρήτη…» συνεχίζεται το πρόγραμμα των online μεταδόσεων από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, τη Τετάρτη 22 Απριλίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η 4η κατά σειρά διαδικτυακή προβολή του ΠΣΚΗ, με τη συναυλία της πολυβραβευμένης Ορχήστρας Δωματίου της Βιέννης (Wiener KammerOrchester, WKO), μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ορχήστρες.
Η συναυλία δόθηκε στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», εγκαινιάζοντας την πρώτη καλλιτεχνική περίοδο του ΠΣΚΗ, καθώς και των κύκλο «Μεγάλες Ορχήστρες», με έργα των Wolfgang Amadeus Mozart, Ástor Piazzolla και Johann Strauß II.
Σολίστ της συναυλίας είναι ο Θεόδωρος Κερκέζος, ενώ τη μουσική διεύθυνση έχει ο Μύρων Μιχαηλίδης.
vienna
Το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 20:00, θα μεταδοθεί η συναυλία «Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο V – Με αφετηρία την Κρήτη…». Δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της κρητικής λύρας και του λαούτου, ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης και ο Γιώργος Μανωλάκης, συμπράττουν με αφετηρία τις μελωδίες της κρητικής παράδοσης και προχωρούν δημιουργικά αυτοσχεδιάζοντας. Μαζί τους, ο Βαγγέλης Καρίπης, ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες κρουστών, γνωστός για την ευαίσθητη και συνάμα δυναμική προσέγγισή του στο ρυθμό.
Η συναυλία δόθηκε στις 9 Μαρτίου 2020 στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου «Μουσικές του κόσμου», η οποία αποτέλεσε την 5η κατά σειρά συναυλία των συνεργατών και εισηγητών των σεμιναρίων του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος (ΜΕΛ), την καλλιτεχνική επιμέλεια του οποίου είχε ο Ross Daly.
spiridakis-manolakis-karipis
Οι συναυλίες θα μεταδοθούν από το κανάλι του ΠΣΚΗ στο YouTube καθώς και από την ιστοσελίδα www.cccc.gr, ενώ θα παραμείνουν αναρτημένες, έτσι ώστε να μπορεί το κοινό να τις παρακολουθήσει οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο κανάλι και την ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ, έχουν ήδη αναρτηθεί οι συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, το ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά και η συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου από το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival, Savina Yannatou in Cretan Mode.

Διαφήμιση
Διαφήμιση