HomeΥΓΕΙΑΚορωνοϊός: Τρεις λόγοι που οι νέοι δεν υπακούν οδηγίες και ρισκάρουν να κολλήσουν

Κορωνοϊός: Τρεις λόγοι που οι νέοι δεν υπακούν οδηγίες και ρισκάρουν να κολλήσουν

Στις ΗΠΑ ριψοκινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από πάρτυ κορωνοϊού μέχρι δοκιμασίες γλειψίματος επιφανειών (challenges), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να κολλήσουν και να εξοργίσουν τους συντονιστές των μέτρων προστασίας. Ακολούθησαν πολλές και έντονες εκκλήσεις, καθώς οι millennials είναι πολύ πιο πιθανό να είναι ασυμπτωματικοί και ταυτόχρονα να διασπείρουν τον ιό στους ηλικιωμένους συγγενείς τους.

Οι βασικοί λόγοι ή οι πιο συνηθισμένοι αν θέλετε που ακολουθούν αυτήν την ανεύθυνη συμπεριφορά είναι τρεις: Ο ένας είναι ότι οι millennials θεωρούνται από κοινωνικούς παρατηρητές και ιστορικούς ως η πιο ατομοκεντρική σύγχρονη γενιά και η οποία δεν σκέφτεται και τόσο τους άλλους. Επ’ αυτού έχουν γραφτεί πολλές σχετικές μελέτες και αξίζει να τις διαβάσετε είτε έχετε παιδιά αυτής της γενιάς είτε ανήκετε σε αυτή.

Ο δεύτερος είναι ότι οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες συχνά αισθάνονται άτρωτοι, κάτι που ενισχύθηκε από τα μειωμένα ή ελάχιστα θανατηφόρα κρούσματα στις ηλικίες που συζητάμε. Παρόλα αυτά, αυτό δεν ισχύει όσον αφορά τη νόσηση, καθώς στη Νέα Υόρκη το 54% των ατόμων που πλήττονται είναι μεταξύ 18 και 49 ετών, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Andrew Cuomo. Ασφαλώς οι πιο πρόσφατες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο κορωνοϊός έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στους ηλικιωμένους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι νέοι άνθρωποι δεν είναι πιθανό να ασθενήσουν.

Ο τρίτος βασικός λόγος είναι ότι όλοι οι έφηβοι έχουν ανάγκη ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης και αυτό είναι μια εσωτερική ανάγκη που δεν είναι εύκολο να κατασταλεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό παίρνει τη μορφή της αντίδρασης και της καταπάτησης των ορίων.

Εκ των πραγμάτων απαιτείται εξυπνάδα και υπομονή από τους γονείς, προκειμένου να περάσουν στα παιδιά τα σωστά μηνύματα. Ή για να το θέσουμε όπως ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, που δήλωσε πριν λίγες μέρες: «Έχω ένα μήνυμα για τους νέους ανθρώπους: δεν είστε ανίκητοι • αυτός ο ιός μπορεί να σας βάλει σε νοσοκομείο για εβδομάδες ή ακόμα και να σας σκοτώσει. Ακόμη και αν δεν αρρωστήσετε, οι επιλογές που κάνετε σχετικά με το πού πηγαίνετε θα μπορούσαν να είναι η διαφορά μεταξύ της ζωής και του θανάτου για κάποιον άλλο».

ygeiamou.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση