HomeΚΡΗΤΗΟ Δήμος Πλατανιά υποδέχεται το Ενεργειακό Όχημα

Ο Δήμος Πλατανιά υποδέχεται το Ενεργειακό Όχημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ενέργειας από 23-28 Ιουνίου 2014 και των παράλληλων εκδηλώσεων στα Ευρωπαϊκά Κράτη, ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης το υποστηρίζει τον «ηλιακό γύρο»  της Κρήτης με καινοτόμο υβριδικό ηλιακό όχημα το οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευασθεί από κρητικούς μηχανικούς και επιστήμονες.

Ο Δήμος Πλατανιά, ως  ευαισθητοποιημένος Δήμος σε θέματα ενέργειας υποδέχεται το ενεργειακό όχημα στην πλατεία του Κολυμβαρίου τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 13:00 το μεσημέρι, όπου με συνοδεία ποδηλατών θα οδεύσει, μέσω της Παλαιάς Εθνικής οδού,  προς την Πλατεία του Πλατανιά. Εκεί, το όχημα θα σταθμεύσει για τρεις περίπου ώρες, όπου οι δημότες και επισκέπτες του Δήμου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το ενεργειακό όχημα από κοντά.

Ο «ηλιακός γύρος» της Κρήτης μήκους 780km θα κάνει 14 στάσεις σε 12 Δήμους της Κρήτης, ένας εκ των οποίων είναι και ο Δήμος Πλατανιά, προωθώντας την καινοτομία, την βιώσιμη μετακίνηση, την ηλιακή ενέργεια και τη σύνδεσή τους με την τοπική επιχειρηματικότητα και το βιώσιμο και οικολογικό τουρισμό.

Όποιος εκ των δημοτών επιθυμεί να παραστεί και να συνοδεύσει την πομπή με ποδήλατο, θα μπορούσε να βρίσκεται στην πλατεία Κολυμβαρίου στις 13:00 της Δευτέρας 30 Ιουνίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση