HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Σημάδια αισιοδοξίας στη Γαλλία

Κορωνοϊός: Σημάδια αισιοδοξίας στη Γαλλία

Ελαφριά αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισιόδοξα μηνύματα στη Γαλλία από το μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η ασθένεια παρουσιάζει «ήπια πτώση» νέων κρουσμάτων σύμφωνα με τις Αρχές.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας, Ζερόμ Σαλομόν, που απευθύνθηκε στον γαλλικό λαό μαζί μα τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρντ Φιλίπ, ανακοίνωσε 395 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο (Το Σάββατο ανακοινώθηκαν 642 νέοι θάνατοι). Συνολικά, η Γαλλία μετρά 19.718 νεκρούς από την 1η Μαρτίου, όταν και ανακοινώθηκε το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα.

Σήμερα, 30.610 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ από αυτούς 5.744 βρίσκονται διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των βαριά ασθενών στη Γαλλία μειώνεται σταθερά, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ξεπερνά τους 7.000 πριν από δέκα ημέρες.

 «Καταφέρουμε χτυπήματα ενάντια» στον κορωνοϊό

Παίρνοντας το λόγο, ο Εντουάρντ Φιλίπ σημείωσε πως τα μέτρα περιορισμού είχαν αποτέλεσμα στην αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Παρατηρήσαμε πως η μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων σεβάστηκαν τις οδηγίες» είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ο Φιλίπ τόνισε πως στο ζενίθ της κρίσης του κορωνοϊού, η Γαλλία χρειάστηκε 7.100 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19, ενώ στη χώρα υπήρχαν διαθέσιμες 10.500. Όπως πρόσθεσε, είναι πολύ σημαντικό η προσπάθεια να συνεχιστεί ώστε να μην φτάσει το σύστημα υγείας τα όριά του.

«Καταφέρουμε χτυπήματα ενάντια στην επιδημία. Η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά, αργά, αλλά σταθερά. Η ελπίδα αναγεννάται, αλλά δεν έχουμε βγει από την κρίση» του κορωνοϊού, σημείωσε επίσης ο Γάλλος πρωθυπουργός.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση