HomeHL-TOPΚορυφώνεται η κίνηση στην αγορά λίγο πριν την… Ανάσταση

Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά λίγο πριν την… Ανάσταση

Ελάχιστες οικογένειες παίρνουν ολόκληρο αρνί – Ποιες οι τιμές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλο Σάββατο σήμερα και η κίνηση στην αγορά αναμένεται να κορυφωθεί με τους Ηρακλειώτες να κάνουν τα… τελευταία ψώνια τους για το Πασχαλινό τραπέζι.

Από χθες ήδη έχει αυξηθεί η κίνηση σε σούπερ μάρκετ, λαϊκή αγορά αλλά και κρεοπωλεία.

Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή όλα τα καταστήματα αγοράς τροφίμων αναμένεται να λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Παράλληλα, αύριο Κυριακή του Πάσχα ανοιχτά θα είναι μόνο οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία.

Ελάχιστες οικογένειες παίρνουν ολόκληρο αρνί

Απλά και άκρως οικογενειακά αναμένεται να ζήσουν και οι Ηρακλειώτες την φετινή Ανάσταση εξαιτίας των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν… εκπτώσεις στην ποσότητα κρέατος που αγοράζουν για το Πασχαλινό τραπέζι.

«Ελάχιστες είναι οι οικογένειες που ζητούν ολόκληρο αρνί. Οι περισσότερες ζητούν από μισό αρνί έως και ¼. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, πρόεδρος των Κρεοπωλών του νομού Ηρακλείου, Μιχάλης Βερτούδος

Παράλληλα, ο κ. Βερτούδος επεσήμανε ότι οι Ηρακλειώτες ακολούθησαν την οδηγία του Συλλόγου και προχώρησαν σε αγορά κρέατος κατόπιν παραγγελίας για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός αλλά και να γνωρίζουν οι κρεοπώλες πόση ποσότητα να προμηθευτούν.

«Από τα μέσα της Μεγαλοεβδομάδος είχαν αρχίσει οι παραγγελίες και είχαμε κάποιον μπούσουλα. Βέβαια αυτές τις μέρες και ειδικά από χθες έχει αρχίσει να κορυφώνεται η αγοραστική κίνηση και σήμερα περιμένουμε όσους προχωρούν στα ψώνια της τελευταίας στιγμής», επεσήμανε ο κ. Βερτούδος.

Στα περυσινά επίπεδα οι τιμές στα αμνοερίφια

Στα περυσινά επίπεδα περίπου κυμαίνονται οι τιμές στα αμνοερίφια. Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει ο Σύλλογος Κρεοπωλών νομού Ηρακλείου, οι τιμές είναι:

Αρνάκι: από 7,5 έως 8,5 ευρώ το κιλό

Κατσικάκι: 8,5 έως 9 ευρώ το κιλό

Χοιρινό: 5 έως 5,5 ευρώ το κιλό

Κοτόπουλο: 3,9 ευρώ το κιλό (χωριάτικο στα 5,3 ευρώ)

Μοσχάρι: 7,9 ευρώ το κιλό (με κόκαλο στα 8,3 ευρώ και χωρίς κόκαλο 9,8 έως 10,5 ευρώ το κιλό)

Διαφήμιση
Διαφήμιση