HomeΚΟΣΜΟΣΚατεχόμενα: Τσακωμός για τις ιατρικές προμήθειες που έστειλε η Κύπρος

Κατεχόμενα: Τσακωμός για τις ιατρικές προμήθειες που έστειλε η Κύπρος

«Ας με διώξετε για λαθρεμπόριο» αναφέρει ο Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος κατηγορείται από την Τουρκία ότι δέχτηκε βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ψευδοκράτος, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί ακόμα και από τη Τουρκία, η λεγόμενη «κυβέρνηση» ασκεί κριτική στον λεγόμενο «πρόεδρο» Μουσταφά Ακιντζί γιατί δέχθηκε βοήθεια από τη Κυπριακή Δημοκρατία. Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι οι Τουρκοκύπριοι πέραν της Τουρκίας δεν έχουν άλλες επιλογές εισαγωγής ιατροφαρμακευτικού υλικού, αφού ως παράνομο μόρφωμα δεν αναγνωρίζεται από καμία χώρα και κανέναν διεθνή οργανισμό. Η ΕΕ έχει προσφέρει βοήθεια στους Τουρκοκύπριους (όχι στο ψευδοκράτος) καθώς τους θεωρεί πολίτες της Ενωσης, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004 στο σύνολο της, με αναστολή εφαρογής του κοινοτικού κεκτημένου, στις κατεχόμενες περιοχές.

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσίν Ταταάρ με ανακοίνωση του γραφείου του υποστηρίζει πως τα φάρμακα και τα ιατρικά εφόδια που έδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία «εισήχθησαν» με παράνομο τρόπο στα κατεχόμενα από τον Μ. Ακιντζί και τον λεγόμενο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας. Προστίθεται ότι τα χάπια θα εξεταστούν από τις «φαρμακευτικές υπηρεσίες» του λεγόμενου «υπουργείου υγείας» και εάν θεωρηθούν κατάλληλα θα δοθεί η άδεια να τοποθετηθούν στις αποθήκες και να χρησιμοποιηθούν.

Το «πρωθυπουργικό γραφείο» του κ. Τατάρ αναφέρει ότι τα φάρμακα και η ποσότητα των εφοδίων που εξασφαλίστηκε από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αναφέρεται η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και την ΕΕ, μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, «πέρασε στη χώρα μας (ψευδοκράτος) με τρόπους που δεν είναι νόμιμοι». Για να μπορεί ένα φάρμακο ή ιατρικός εξοπλισμός να περάσει στην «τδβκ», όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος, πρεπει να λαμβάνεται άδεια από τις «φαρμακευτικές υπηρεσίες», προστίθεται, και αφού αυτή ληφθεί να εκτελωνιστούν. Με αυθαίρετο τρόπο, όπως γράφει, τα φάρμακα και ο ιατρικός εξοπλισμός «μπήκε στην χώρα» με εντολή της «προεδρίας» και τη συμμετοχή σε αυτό και του «δήμου» Λευκωσίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τρία σημεία ως επίλογος: Πρώτον, τα φάρμακα και τα υλικά «εισήχθηκαν» στο ψευδοκράτος παράνομα, το θέμα θα το δουν αρμοδίως και θα γίνει αυτό που πρέπει, όπως αναφέρεται.

Δεύτερον, πρέπει να έγινε επαφή στην ελληνοκυπριακή πλευρά (κατά την παράδοση των φαρμάκων όπως εννοείται) γι’ αυτό το «υπουργείο υγείας» θα εξετάσει προσεκτικά το αν θα πρέπει να τεθούν ή όχι σε καραντίνα τα άτομα που πήραν μέρος σε αυτή τη διαδικασία. Τρίτον, οι ειδικοί, όπως γράφει, θα εξετάσουν το εάν τα εν λόγω χάπια χρησιμοποιηθούν ή όχι στον αγώνα ενάντια στον Covıd 19 και θα δοθεί η άδεια να μπουν στις αποθήκες και όταν πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Μουσταφά Ακιντζί: Ας με διώξετε για λαθρεμπόριο

Με ανάρτησή του αργά το βράδυ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σχολιάζοντας την ανακοίνωση του «πρωθυπουργικού γραφείου» ανάφερε ότι περιμένει μαζί με τον «δήμαρχο» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί να τους ασκηθεί δίωξη για λαθρεμπόριο.

Ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι μετά από επικοινωνία ρουτίνας μεταξύ των συμπροέδρων της Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, με την ίδια μέθοδο όπως και παλιότερα, μια ποσότητα φαρμάκων και προστατευτικών στολών, στο πλαίσιο του αιτήματος της τουρκοκυπριακής πλευράς της εν λόγω Επιτροπής, από την «προεδρία» με την στήριξη και από το «δημαρχείο» Λευκωσίας, τα φάρμακα παραδόθηκαν στο χώρο που ζητήθηκε.

Με την ανακοίνωση του «πρωθυπουργού», συνέχισε ο κ. Ακιντζί, «μάθαμε ότι αυτό που κάναμε είναι λαθρεμπόριο. Μετά την προειδοποίηση για αδίκημα με τον αγαπητό Χαρμαντζί μαζί, περιμένουμε να γίνουν οι διαδικασίες εναντίον μας». Μείνετε υγιείς, καταλήγει στην ανάρτησή του ο Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δική του ανάρτηση επίσης αργά χθες το βράδυ ο λεγόμενος «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί αναφέρει: «Εμείς αυτή τη χώρα την αγαπάμε, παρά την μαύρη σας νοοτροπία. Αγαπάμε τους ανθρώπους μας, παρά τις όποιες δικές σας περίεργες σκέψεις, μην απλώνετε το χέρι σας παραπάνω από όσο μπορείτε», πρόσθεσε. «Παρά το ότι είστε εσείς, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αλλά μην ξεχνάτε πλέον ότι σε κάθε ενέργειά σας θα υπάρχει μια απάντηση. Σημειώστε το κάπου αυτό».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση