HomeΚΡΗΤΗ18 σύγχρονοι εικαστικοί «συνομιλούν» με τα αρχαία έργα

18 σύγχρονοι εικαστικοί «συνομιλούν» με τα αρχαία έργα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014, που για τη φετινή χρονιά έχει τον ιδιαίτερο θεματικό τίτλο «Οι συλλογές των μουσείων μάς ενώνουν», η ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 28η Εφορεία Αρχαιοτήτων διοργανώνουν σε συνεργασία με την Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, δύο παράλληλες δράσεις το Σάββατο στις 28.6.2014, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή αντίστοιχα.

AFISA MOYSEIO XANIAΣυγκεκριμένα οι δράσεις αφορούν στην πρόσκληση καλλιτεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή. Οι καλλιτέχνες  «εκτεθειμένοι» στα μάτια των επισκεπτών θα δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα εμπνεόμενοι από τα αρχαία έργα.

Ο στόχος των δράσεων είναι πολυεπίπεδος μια και αφορά τόσο στη «συνομιλία» των σύγχρονων εικαστικών με τα αντικείμενα τέχνης, χρήσης, τελετουργίας … ζωής του παρελθόντος, όσο και στην πραγματική συνομιλία του κοινού με τους ανθρώπους της τέχνης με θέμα την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το εγχείρημα αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μουσείου – τέχνης – κοινού, ενώ ελπίδα των διοργανωτών είναι η ημέρα να αποτελέσει την αφορμή ενός δημιουργικού, γόνιμου διαλόγου, με διαδραστική σχέση.

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν στις δράσεις είναι οι:

Αλεξάκης Στέλιος

Βισκαδουράκης Νίκος

Βερυκάκη Όλγα

Βλαβογυλάκης Αντώνης

Βλαζάκη Σοφία

Γιατρουδάκη Πόπη

Κουκουράκη Χριστίνα

Μανωλαράκη Ελένη

Μαρκαντωνάκης Γιάννης

Μποβιάτσου Λαμπρινή

Μπραουδάκη Ρένα

Ντινοπούλου Κατερίνα

Πετράκη Αναστασία

Πετσούρα Σύλβια

Σερδάκη Άσπα

Σίνου Άννα

Τσεμπελή Κατερίνα

Χατζηδάκη Πέπη

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ώρες διεξαγωγής: 8:00- 22:00

Είσοδος Ελεύθερη

Τηλ. επικοινωνίας: 28210-44418 Ε. Πρωτοπαπαδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση