HomeHL-HealthΤσιόδρας για τα «απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης» κρούσματα

Τσιόδρας για τα «απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης» κρούσματα

Υπάρχουν, αλλά δρούμε σωστά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα λεγόμενα «απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης» κρούσματα του κορωνοϊού στάθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, τόνίζοντας ότι δεν του αρέσει ο χαρακτηρισμός «ορφανά».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κατά την χθεσινή ενημέρωση των ΜΜΕ για τα κρούσματα, είπε πως εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα που είναι «απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης». Ωστόσο, σημείωσε πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, καθώς δεν υπάρχει αύξηση αυτών των κρουσμάτων.

«Μειώνονται τα κρούσματα πάρα πολύ. Υπάρχουν και εξακολουθούν τα ποσοστά να αφορούν και κρούσματα που είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Αυτά τα κρούσματα, λοιπόν, που έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, εξακολουθούν να υπάρχουν. Δεν είναι μεγάλα τα ποσοστά τους, δεν έχουν διαφοροποιηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες. Ισως μια ελάχιστη μείωση. Το παρακολουθούμε, αλλά είναι τόσα λίγα που μας επιτρέπουν να δράσουμε και σωστά», είπε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος.

«Μας επιτρέπουν να παρέμβουμε. Οπότε όταν παρεμβαίνεις, δε σε ενδιαφέρει τόσο πολύ το αν τεκμηρίωσες από πού το πήρε, όσο το να τον απομονώσεις έγκαιρα, γρήγορα, να μην το μεταδώσει παραπέρα και να σταματήσει εκεί να σβήσει ο ιός. Και νομίζω ότι θα το καταφέρουμε. Νομίζω αυτό είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δεν οφείλεται σε εμένα ή στον Υπουργό, οφείλεται σε όλους μας. Είμαστε όλοι μαζί. Θεωρώ ότι κόσμος, ηγεσία, λαός, όλοι μαζί, έχουμε κάνει ένα επιτυχημένο, να μην το πω πείραμα, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε σαν λαός να τα καταφέρουμε. Και αυτό εμένα με γεμίζει αισιοδοξία και για το μέλλον», συμπλήρωσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση