HomeHL-HealthΤσιόδρας: Είμαστε ακόμη μακριά από το εμβόλιο

Τσιόδρας: Είμαστε ακόμη μακριά από το εμβόλιο

Θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 12 μήνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπομονή θα χρειαστεί μέχρι την εύρεση ενός αποτελεσματικού φαρμάκου ή ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ κατά την σημερινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φαρμακευτικής αγωγής και του εμβολίου που θα αποτελέσει το «όπλο» της κοινότητας ενάντια σε αυτόν τον αόρατο εχθρό.

«Ακούγονται καθημερινά όλο και περισσότερα σενάρια σχετικά με τα φάρμα και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό», ανέφερε αρχικά ο Σωτήρης Τσιόδρας και συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε σε σύντομο χρόνο να υπάρχουν απαντήσεις σχετικά με τα φάρμακα, ενώ νέα για τα εμβόλια θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες».

Όσον αφορά στα εμβόλια, συγκεκριμενοποιήθηκε ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, και υπογράμμισε: «Περίπου 70 εμβόλια έχουν λάβει σχετική έγκριση από τον ΠΟΥ για να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους, αλλά μόλις ένα έχει περάσει σε φάση «Β» που ελέγχεται σε ανθρώπους σχετικά με τι παρενέργειες και τις απαραίτητες ποσότητες».

Τέλος, σύμφωνα με την Σωτήρη Τσιόδρας θα χρειαστεί αρκετή υπομονή ακόμα καθώς: «Η ανθρωπότητα είναι μακριά ακόμα από την εύρεση ενός εμβολίου καθώς σύμφωνα με τον ΠΟΥ τουλάχιστον 12 μήνες θα πρέπει να περιμένουμε για την μαζική παραγωγή και διάθεση ενός εμβολίου».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση