HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤσακαλώτος: Να ενημερώσει επίσημα η κυβέρνηση αν χρησιμοποιεί το «μαξιλάρι ασφαλείας»

Τσακαλώτος: Να ενημερώσει επίσημα η κυβέρνηση αν χρησιμοποιεί το «μαξιλάρι ασφαλείας»

Επίθεση κατά Στουρνάρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπολύει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφάνεια αναφορικά με το «μαξιλάρι ασφαλείας».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνει ότι το προηγούμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μαξιλαριού ασφαλείας, ακολούθως έλεγε ότι δεν θα το χρησιμοποιήσει για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού και σήμερα ενημερώνει «μέσω διαρροών ότι έχει αρχίσει ήδη να το χρησιμοποιοεί».

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να ενημέρωσε τον ελληνικό λαό για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τα λεφτά αλλά και να παραδεχτεί ότι αν «δεν υπήρχε μαξιλάρι η χώρα θα ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει».

Ολόκληρη η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ με επιθετικό τρόπο για την δημιουργία του ταμειακού μαξιλαριού ασφαλείας, μας ενημέρωσε σήμερα μέσω διαρροών ότι έχει αρχίσει ήδη να το χρησιμοποιεί.

Είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση δεν προέβη καν σε επίσημη ανακοίνωση για αυτό, παρότι ο πρωθυπουργός έκανε διάγγελμα προχθές και ο υπουργός οικονομικών εμφανίζεται καθημερινά σε περισσότερους του ενός τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η ΝΔ προφανώς σκόπευε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού εν κρυπτώ. Αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι τα χρησιμοποιεί ήδη πιεζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που 63 βουλευτές καταθέσαμε την Δευτέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από καιρό καταθέσει συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που προφανώς περιλαμβάνει χρήση πόρων του μαξιλαριού. Η κυβέρνηση τον είχε κατηγορήσει τότε για λαϊκισμό και παροχολογία. Σήμερα αποδεικνύεται ότι σύρεται σε όσα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει αλλά το κάνει με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, εξαιρετική αποσπασματικότητα και με αδιανόητη αδιαφάνεια. Τα μέτρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει πρέπει να ληφθούν τώρα. Όπως έχουμε ξαναπεί κάθε ώρα καθυστέρησης μας φέρνει πιο κοντά στην επιστροφή στα μνημόνια.

Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα και επίσημα τον ελληνικό λαό για την χρήση των χρημάτων του. Οφείλει να παραδεχτεί ότι αν είχε ακολουθηθεί η θέση της ΝΔ και δεν υπήρχε μαξιλάρι η χώρα θα ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει.

Λίγη διαφάνεια στην χρήση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν με θυσίες του ελληνικού λαού δεν βλάπτει.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση